Kert

9 módszer, hogy megakadályozd a gyomok növekedését a kertedben! Zseniális!

A gyomok nem szívesen látott vendégek a kertben. Ezekkel a módszerekkel küzdhetsz ellenük.

1- Szódabikarbóna: A szódabikarbóna biztonságos megoldás a járdák és teraszok repedéseiben lévő gyomok eltávolítására anélkül, hogy mérgezné a környezetet. Egyszerűen szórjon néhány marékkal a járdára, és a gyomok eltűnnek.

2- Só: Öntsd a víz és a só keveréket közvetlenül a gyomokra. A sót közvetlenül a járdán lévő gyomokra is szórhatod, és egy kis vizet permetezhetsz rá.

3- Alkohol: Az alkohol egy nedvszívószer. Ez a nedvszívószer tökéletesen működik a gyomok elpusztítására. Önts fél dl vodkát két csésze vízhez és egy kevés mosogatószerrel egy szórófejes flakonba, és a keveréket közvetlenül a levelekre vidd fel. Ez a módszer napos időben működik a legjobban.

4- Illóolajok: A gyomokat tüntesd el 1 csésze só, 1 liter ecet, egy kis mosogatószer és pár csepp citrusolaj keverékével.

5- Élelmiszer keményítő: Az élelmiszer keményítő megnehezíti a gyommagvak szaporodását. Az étkezési keményítő nem pusztítja el a gyomokat, de jó megelőzősként.

6- Újságpapír: Tegyél újságpapírt a gyomos területre, megfulladnak alatta.

7- Fű: Furcsa módon az egyik legjobb módja a gyomok távol tartásának a jól ápolt gyep. A sűrű, egészséges fű megakadályozza a gyomok terjedését.

8- Kézi gyomirtás: Nem kellemes, de hatékony.

9- Forró víz: Biztonságos és egyszerű. Működik. Csak öntsön egy fazék forró vizet a gyomokra, és nézze, ahogy kiszáradnak és elpusztulnak.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.