Szépség

Egy pezsgő gél, amely még 60 éves korodban is visszaadja a kezed fiatalságát

Ez a 2 összetevő minden konyhában megtalálható! Nincs pigmentáció, nincsenek ráncok, nincs szőrszál!

A kezed éppúgy öregszik, mint a szemed körüli bőr – sőt, néha még jobban is. Míg az arcot sminkkel és speciális termékekkel lehet felfrissíteni, addig a kézzel ez sokkal bonyolultabb. A kéz minden nő névjegye.
Nem titok, hogy egy kirándulás a szépségszalonba szinte garantálja a korodhoz képest tökéletes bőrt. Pedig ahelyett, hogy drága kezelésekre járnánk, heti 10 percet is rá lehet szánni. Egy termék, amely egyszerre mélyen tisztít, fiatalít, és feszesíti a bőrt.

Kézápolás otthon

A kezünk a legérzékenyebb területünk. Bőrünk folyamatosan ki van téve a napfénynek és a háztartási vegyi anyagoknak, valamint a mechanikai sérüléseknek. A bőr alatti zsírréteg, amely csökkenthetné a bőr terhelését, nagyon vékony a kezeken. Ennek következtében a bőr 20 éves kortól elkezd öregedni.
A főzés, a tisztítás és a szárítás jobban öregíti a kezeket, mint az idő. A 30-as és 40-es éveiben pedig a napozás hatására a kézfejen és a kézfejen felüli részen elkezdenek megjelenni az öregségi foltok és szeplők.
Szerencsére akár otthon is elkészíthetsz egy olyan kézkezelést, ami pont a 60 év felettieknek való. Ebben a korban a kezed olyan jól nézhet ki, mint 40 évesen, ha rendszeresen megismétled ugyanazt a kezelést.

Kézgél recept

  • 2 evőkanál só (a legjobb a tengeri só)
  • 2 evőkanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál arcápoló gélt

Ha tengeri sót használsz, azt előtte kávédarálóban őröld meg. Keverjük össze a szódabikarbónával, és adjuk hozzá az arcápoló gélt. Addig keverjük, amíg tejföl állagú nem lesz (érdemes legalább egy percet rászánni).

Amikor a keverék elkészült, kenje a kezére, az ujjbegyeitől a könyökéig haladva. A folyékony maszk egyre inkább megkeményedik és felszívódik, de ne hagyd abba. Dörzsöld a kezed minden oldalát 10 percig, majd langyos vízzel öblítsd le.

A harmadik-negyedik alkalommal, amikor használod, a kezeden lévő finom szőrszálak elvékonyodnak és megállnak a növekedésben.
A bőr már az első kezelés után fehérebb lesz; a pigmentfoltok és szeplők idővel kivilágosodnak vagy eltűnnek.
A tenyereden lévő bőrkeményedések, még a jegygyűrűk vagy a kertészkedés okozta bőrkeményedések is megpuhulnak és eltűnnek.
A bőr az első kezelés után puha és sima lesz, köszönhetően a szódabikarbónás és sós bőrradírnak.
A fájdalmas körömágybőr eltávolítás már a múlté.
A kezelés akár hetente egyszer megismételhető. Mint láthatod, ez egy nagyon erős termék, és óvatosan kell használni. A száraz bőrűek pedig adjanak hozzá egy evőkanál olívaolajat vagy bármilyen más olajat.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.