Háztartás

9 váratlan módja az öblítőszer használatának. Sosem gondoltam volna!

A legtöbben csak akkor használunk öblítőszert, amikor mosunk. De valószínűleg meglepődik majd, ha megtudja, hogy más célokra is használható, például tisztítószerként. A legtöbb esetben száz százalékosan elvégzi a feladatát. És nagyon gazdaságos. Nézze meg ezt a kilenc nagyszerű ötletet.

1) Ablakok
Keverjen össze 1:4 arányban textillágyítót és vizet egy üres flakonban, vigye fel az oldatot egy ruhára, és tisztítsa meg az ablaküveget. Ezután egy száraz ruhával fényesítsd ki. Az ablak ragyogni fog a tisztaságtól – és nem lesznek csíkok.

2) Ajtók és csempék
Az ajtók és a csempék úgy fognak ragyogni, mint még soha, ha vízzel hígított öblítővel tisztítja őket.

3) Beragadt zipzár
Ha a fém vagy műanyag cipzár beragadt és merev, nedvesítse meg öblítővel.

4) Laminált padló
Hígítson fel egy kis mennyiségű textillágyítót egy vödör vízben. Áztasson egy felmosórongyot az oldatba, és mossa fel a padlót. A laminált padló úgy fog kinézni, mintha most fektették volna le.

5) Szőrszálak eltávolítása a szőnyegről
Vízzel és öblítővel (1:1) átitatott szivaccsal vagy ronggyal tisztítsa meg a szőnyegen azokat a foltokat, ahol a háziállatok szőre van. Hagyja rajta egy ideig. A textillágyítótól a szőnyeg szálai puhábbak lesznek, így a porszívó könnyebben eltávolítja.

6) Régi tapéta
Mit tegyünk, ha a régi tapéta nem jön le? Hígítson fel egy kupaknyi öblítőt egy liter vízben, vigye fel a tapétára egy szivaccsal, és hagyja 20 percig hatni. Ezt követően a tapéta könnyen lejön a falról.

7) Bőrkabát
Ha a bőrkabátja koszos lesz, ne siessen szappannal tisztítani. Sokkal kíméletesebben oldja meg a problémát egy enyhébb textillágyító.

8) Autóablakok
Tisztítsa meg autója ablakait könnyedén öblítővel és vízzel.

9) Autóülések
Ha folt jelent meg az autó ülésén, azt textillágyítóval eltávolíthatja.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.