Egészség

A konyhasó enyhíti a fejfájást! Ennél olcsóbbat nem is lehet kitalálni!

Ha hirtelen fáj a feje, és nem bírja elviselni, azonnal készítsen sóoldatot.

Egy ilyen egyszerű kezelési módszer örökre megszabadítja a fejfájástól, és ezzel a borogatással normalizálhatja a nyomást is.

Először is készítsen egy kötést 8 réteg gézre hajtogatva (a kötés szélessége feleljen meg a homlok magasságának, hossza pedig – a fej kerületének).

Áztassa a gézkötést forró oldatban, és csavarja ki kissé.
Ezután melegítsen fel 250 ml vizet 60-70 °C-ra, és oldjon fel benne 2 teáskanál sót. Az eredmény egy 8%-os sóoldat lesz.

Gyorsan mossa meg a homlokát, fülét, tarkóját meleg vízzel, nedvesítsen meg egy gézkötést a forró oldatban, kicsit nyomkodja ki, kicsit rázza meg, hogy lehűljön, és azonnal tekerje a fejére, homlokára, fülére és tarkójára.

Hogy a kötést a helyén tartsuk, pamut fejkendővel rögzítsük. Ezután már le is feküdhetünk. Néhány perc múlva jobban fogjuk érezni magunkat, de ne siessük el a kötés levételét. A kötés levétele után ismét mossuk meg a fejünket meleg vízzel.

Próbálja ki ezt a receptet. Biztosítjuk, hogy nem fogja megbánni!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.