Kert, Tippek

A férfi 4 hét alatt dús pázsittá változtatta az unalmas füvet: 5 egyszerű lépést nevezett meg

Van néhány egyszerű dolog, amit tavasszal érdemes megtenned a gyepeddel, hogy sűrű, zöld és szemet gyönyörködtető maradjon.

Ahhoz, hogy egy elhagyatott gyepet újra életre keltsen és tökéletessé tegye, ismernie kell a tavaszi gyepápolás főbb szabályait.

Egy kertészeti szakértő öt olyan lépést osztott meg, amelyek segítségével az unalmas füvet mindössze négy hét alatt buja pázsittá varázsolja.

1) Levegőztetés

Az első lépés a gyep „felszántása”. Ennek során eltávolítunk minden szerves anyagot, például a mohát vagy a nádat a fű töve körül. Ez a folyamat segít a talaj fellazításában is.

A gyepszőnyeg felszántása történhet vásárolt gyepszőnyeg levegőztetővel, vagy egyszerűen egy gereblye óvatos végigfuttatásával a gyepen.

2) Műtrágyázás

Ezután jó minőségű szemcsés műtrágyával kell táplálni a füvet. Egy jó gyeptrágya hozzáadása segít a fűnek, hogy sűrűn nőjön és ellenálljon az időjárási és egyéb hatásoknak.

3) Minőségi vetőmagok

A szakértő elmondta, hogy olyan fűmagot használjunk, amely a pázsitfű nemesített fajtája, amely alacsonyabbra és sűrűbben nő, így vastagabb gyeptakarót képez, mint a hagyományos pázsitfű.

4) Folyékony alga trágya

A szakértő folyékony alga trágya hozzáadását is tanácsolja. Állítása szerint ez „szerves biostimuláns, és segíti a gyökérfejlődést”.

5) Megfelelő öntözés

A szakértő szerint érdemes naponta öntözni a gyepet, akkor négy hét múlva tökéletes lesz a megjelenése.