Háztartás, Tippek

A foltok 2 perc alatt eltűnnek: Hogyan lehet megszabadulni a sárga foltoktól a WC-ülőkén?

A csúnya sárga foltok a WC-ülőkén igazi fejfájást okozhatnak, de egy profi takarító szerint percek alatt eltávolíthatók.

A WC-ülőkén lévő sárga foltok kínosak lehetnek, különösen, ha vendégeket fogad, de szerencsére könnyen orvosolhatóak.

Miért jelennek meg sárga foltok a WC ülőkén?

A WC-ülőke sárga foltjait általában mikroorganizmusok, például baktériumok vagy gombák lerakódása, illetve ásványi lerakódások, például vizeletkő vagy mészkő felhalmozódása okozza. Ezek a foltok lehetnek a nem megfelelő vagy rossz tisztítás, valamint a vízből származó lerakódások következményei. Bár ez teljesen normális, kellemetlen lehet, arról nem is beszélve, hogy hihetetlenül nehéz lesikálni.

Hogyan távolítsuk el a sárga foltokat a WC-ülőke tetején?

Ehhez mindössze egy „szent grál” termékre és néhány perc súrolásra van szükség.

Így távolítsd el a sárga foltokat a vécéülőkéről népi módszerekkel

Ecetes oldat: keverjen ecetet vízzel 1:1 arányban, és vigye fel az oldatot a sárga foltokra. Hagyja az oldatot néhány órán át vagy egy éjszakán át hatni, majd puha szivaccsal vagy ronggyal törölje át az ülőkét. Öblítse le vízzel.

Citromlé: használjon friss citromlevet úgy, hogy a foltokra kenve néhány órán át vagy egy éjszakán át rajta hagyja. Ezután törölje át az ülőkét puha szivaccsal vagy ruhával, majd öblítse le vízzel.

Szódabikarbóna és citromlé: a szódabikarbóna és a citromlé keveréke hatékony lehet. Először citromlevet kenjen a foltokra, majd szórjon szódabikarbónát rá. Hagyja felfutni az oldatot, majd törölje át szivaccsal vagy ruhával, és öblítse le vízzel.

Citromsav vizes oldat: keverje össze a citromsavat vízzel 1:10 arányban, és vigye fel a foltokra. Hagyja az oldatot megszáradni, majd törölje le és öblítse le vízzel.

Mielőtt bármilyen terméket használna, érdemes kipróbálni egy kis, nem feltűnő helyen, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem károsítja a WC-ülőke felületét.