Háztartás, Tippek

Az értékes élelmiszerhéjakat soha többé nem kell kidobni

Ha megmenti ezeket az értékes élelmiszerhéjakat, kevesebb kereskedelmi tisztítószert vásárol. A fogyasztás új korszakába lépünk, amely az újrahasznosítást részesíti előnyben. A fogyasztók egyre inkább tudatában vannak annak, hogy a hulladék aranyat ér. Most Önön a sor, hogy megtegye az első lépést!

Melyek azok az értékes élelmiszerhéjak, amelyeket feltétlenül meg kell tartania?

Ezek az értékes élelmiszerhéjak nem mások, mint a gyümölcs- és zöldséghéjak, amelyeket hajlamosak vagyunk a kukába dobni. A lista élén a citromhéjak állnak, amelyek csodákat művelnek a ház körül.

Tudta? A citromhéjjal vízkőmentesíthetők a mosogatók, vízforralók és zuhanyrózsák. Használatához aprítsa fel a héjat, majd merítse egy órára egy tál forró vízbe.

Megfigyelte azt a fekete glóriát a kávéskanna alján, ami csak nem akar eltűnni? A citrom héjának nincs ellenfele. Ehhez egyszerűen csak hagyja benne a vízzel és a durva sóval együtt. Várjon néhány órát, és a kávéskanna alja ismét tökéletesen tiszta lesz.

Almahéj és krumplihéj: soha többé ne dobja ki őket!

Az almahéjak nagyon hasznosak az evőeszközök fényesítéséhez. Egyszerűen főzze egy órán át, és az oldattal öblítse át az edényeit.

A burgonyahéjak eközben tele vannak oxálsavval. Ez a nagyon erős anyag a sok felületen lerakódó rozsdára hat. Hogy optimalizálja a hatását, szódabikarbónával vagy ecettel együtt használhatja.

Végül, a citromhéjhoz hasonlóan a burgonyahéj is tökéletes természetes vízkőoldó. Egyszerűen dörzsölje a lábasra, hogy eltávolítsa a vízkőlerakódást.