Egészség

A kókuszolaj nem csak a hajadnak és a bőrödnek tesz jót! Amit a tudósok felfedeztek, megdöbbentő lesz!

A vastagbélrák az egyik leggyakoribb rákfajta. Csak az Egyesült Államokban évente 95 000 új vastagbélrák- és 40 000 új végbélrák-diagnózist diagnosztizálnak. Az ezzel a betegséggel diagnosztizált betegek csaknem fele belehal a betegségbe. Ez részben azért van így, mert a hagyományos kezelések, mint a műtét és a kemoterápia nem mindig működnek a rák minden típusánál.

Amerikai kutatók az Adelaide-i Egyetem Cancer Research Journal című folyóiratában publikáltak egy cikket, amely szerint a kókuszolajban található laurinsav rákölő hatású. A sav mindössze két nap alatt a rákos sejtek 90 százalékát kiirtotta. A kísérleteket Petri-csészében, zárt körülmények között végezték, és nem vizsgálták még élő szervezeteken.

Egyelőre az anyagi támogatás hiánya akadályozza a további tanulmányokat a kókuszdió rákos sejteket pusztító képességéről. Ennek oka az, hogy a gyógyszeripari vállalatok részéről kevés érdeklődés mutatkozott, amelyek természetesen inkább a saját termékeiket szeretnék eladni.

A kókuszolajnak a vastag- és végbélrák kezelésében gyakorolt ​​hatásával kapcsolatos kutatások nagy reményeket keltenek, de sajnos egyelőre nincs pénz további kutatásokra.

Szóval a kókuszolaj, mint kiderült, olyan, mint egy csodafegyver, ha a különböző betegségek elleni küzdelemről van szó. Még a kozmetikai iparban is népszerű gyógyír a bőrhibákra. Sok nő esküszik arra is, hogy ez a végső orvosság a haj selymessé és fényessé tételére.

Reméljük, ez sokaknak ad reményt a betegség legyőzésére!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.