Egészség

Ismerje meg az éhgyomorra fogyasztott meleg víz előnyeit! Ha még nem kezdte el, itt az ideje, hogy kipróbálja!

Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nem lenne élet. Azonban gyakran elfelejtjük, hogy mennyire fontos a szervezetünk számára a víz fogyasztása. A vízhiány száraz bőrt, problémákat, rossz megjelenést és számos egészségügyi problémát okoz. Ezt mindenki tudja, de azt már nem mindenki tudja, hogy mi történik, ha rendszeresen éhgyomorra iszunk meleg vizet! Pedig ezt érdemes tudni!

Kezdjük azzal, hogy nincs olyan, hogy fix vízmennyiség, amit minden nap meg kellene innunk. Elméletileg 30-40 ml folyadékot kellene inni 1 kg testtömegenként, de a gyakorlatban ez attól függ, mennyit izzadunk, milyen életmódot folytatunk, és hogy szomjasak vagyunk-e.

A legtöbben hideg vizet isznak, különösen nyáron, de az alábbiakban olvashatod, hogy milyen jó okok szólnak amellett, hogy a meleg vizet válasszuk, legalább reggel, evés előtt.

Egy pohár meleg víz éhgyomorra javítja az anyagcserét, ami azt jelenti, hogy gyorsabban fogyunk és lapos hasat kapunk. Érdemes egy szelet citromot is hozzáadni az íz és az egészség érdekében!

A forró víz segít a zsír feloldásában. Az emésztőrendszer hatékonyabban működik, és a gyomor nem fáj. A puffadással és székrekedéssel kapcsolatos problémák is megszűnnek.

Mindezek mellett nem kell bonyolult diétákhoz vagy éhségdiétákhoz folyamodni, hogy megtisztítsuk a szervezetet a méreganyagoktól. Csak igyon rendszeresen vizet.

Azok a nők, akik erős menstruációs görcsökben szenvednek, pontosan tudják, hogy a forró vizes palack vagy a melegvizes palack sokat segít. Hasonló hatást érhetünk el a meleg víz fogyasztásával is! A víz által a szervezetbe jutó meleg növeli a véráramlást, és így csökkenti a fájdalmas görcsöket……

A forró víz fokozza a vérkeringést, ami energikusabbá tesz minket, és különösen a közelgő kánikula idején segít, amikor ki vagyunk téve a hőhullámnak!