Egészség

A legerősebb természetes inzulin, ha cukorbeteg vagy!

Ha cukorbeteg vagy és inzulinra van szüksége, természetes úton is pótolhatja azt! Valószínűleg nem is tudta, hogy otthonában is megterem, és hogy a megoldás a betegségére akár az orra előtt is ott lehet nap mint nap!

A nyersen fogyasztott kapor értékes antioxidáns és kiváló C-vitamin-forrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és nagyon sok rostot.

A kaprot nagyon trükkös szárítani, mert az illóanyagok, amelyek nagyon fontos összetevői a növénynek, 50-60 fokon elpárolognak.

Nem ajánlott ilyen enyhén szárított zöldséget vásárolni, mivel 75-90 fokon szárítják. Európában már több országban is gyártanak 100 százalékos kaporteát, amely csak tiszta kaprot tartalmaz, kötőanyagok nélkül.

Hatás a vércukorszint csökkentésére

A kapornak ez a hatása a vanádiumnak köszönhető, mivel szabályozza az inzulintermelést és megakadályozza a zsírraktározást. Így az elfogyasztott szénhidrátok nem zsírként raktározódnak el, hanem közvetlenül az izomsejtekhez jutnak, és energiává alakulnak.

A vanádium koleszterinszint-csökkentő hatású is, de előszeretettel használják az erős fogak, csontok és izmok növelésére.

Fogyasztása esetén szálkásabb izmokat kapunk, de előírás szerint kell szedni, mivel a vanádium túladagolása nem szerencsés dolog. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kapor néhány hónap alatt jelentősen részt vesz a vércukorszint csökkentésében.

Legyünk tehát óvatosak! Ha egyszerre sok kaprot eszünk, hirtelen csökkenti a vércukorszintünket, ezért csak fokozatosan szedjük.