Egészség

Fájdalomcsillapítók nélkül, ezzel a módszerrel percek alatt megszabadulhatsz a fejfájástól!

Amikor fáj a feje, ösztönösen dörzsölni kezdi a fájó területet. Amit csinál, az alapvetően olyan, mint az akupresszúra. Az akupresszúra egy ősi technika, amely hasonlít az akupunktúrához, de tűk helyett gyengéd, de határozott nyomást alkalmaznak.

A kezelés külső erőt használ az életenergiák aktiválására. A nyomást az energiapályák mentén alkalmazzák, hogy serkentsék a természetes gyógyulási folyamatokat, enyhítsék a fájdalmat, segítsenek legyőzni a betegségeket és helyreállítsák a test egyensúlyát.

Ön is alkalmazhatja az akupresszúrás masszázst a fájdalom enyhítésére. Dörzsölje és masszírozza az alábbi pontokat körkörös mozdulatokkal legalább 1 percig. Ha a fájdalom 10 percen belül nem enyhül, ismételje meg a gyakorlatot.

HE GU pont

Ez a pont a kézen a hüvelyk- és mutatóujj között található. Megkereséséhez nyújtsa ki a kézfejét, és szorítsa össze a két ujj közötti izmos bőrrészt. Segít enyhíteni a migrént, a szédülést, az állkapocsfájást, a hasmenést, a székrekedést, a gyomorfájást és az arcüreggyulladást.

SHUAI GU pont

Ez a pont körülbelül 2,5 cm-rel a fül felső íve felett található. A masszázs segít enyhíteni a migrént, a szédülést, a hányást és a fülzúgást. A maximális előnyök elérése érdekében ajánlott ezt a pontot a fej mindkét oldalán masszírozni.

TIAN ZHU pontok

Ez a két pont a nyaki gerinc két oldalán található a koponya tövénél. Masszírozásuk segít fejfájás, orrdugulás, merev nyak, láz, nyak-, váll- és hátfájás, szédülés, memóriazavarok és koncentrációhiány esetén.

YINGXIANG pontok

Ez a két pont az orrlyukak mellett található azon a vonalon, ahol az orr és az arc találkozik. Az ezekre a pontokra gyakorolt gyengéd nyomás enyhíti a fejfájást, a dugulást, az arcüregproblémákat, az allergiát, az orrnyálkahártya gyulladást és a homályos látást. Ezeknek az akupresszúrás pontoknak a masszírozása segít enyhíteni az orrdugulást, még akkor is, ha akut légúti fertőzése van.

ZAN ZHU pontok

Ez a két pont a szemöldök belső oldalán lévő csontokon található. Ha nyomást gyakorol rájuk, enyhítheti a fejfájást, az ismételt tüsszögést, a szénanáthát, a pszichózist, a merev nyakat, a szédülést, a homályos látást és a szemproblémákat.

YINTANG pont

Más néven a harmadik szem, a szemöldökök között középen található. Könnyű nyomás enyhíti a fejfájást, a szédülést, a szemfájást és az álmatlanságot. Ha nem aludtunk eleget, vagy számítógép előtt dolgozunk, ennek a pontnak a masszírozása szintén hasznos.