Háztartás, Tippek

A lisztet a szekrényben tárolod? El sem tudod képzelni, milyen hibát követsz el

A lisztet a szekrénybe tenni gyakori szokás, de nem mentes a mellékhatásoktól. Sok desszertreceptnek ez az alapvető összetevője könnyen szennyeződik, különösen nyáron. Ezért nem tanácsos a forró évszakban lisztkészletet tartani. A liszt helyes tárolása is fontos, hogy elkerüljük az apró molyok elszaporodását. A véletlen elfogyasztása valódi egészségügyi kockázatot jelent.

A lisztet a szekrényben tárolja? El sem tudja képzelni, milyen hibát követ el

Soha ne tegye a lisztet a szekrénybe az eredeti csomagolásban. Ne feledje, hogy a molyok a rossz tárolás miatt alakulnak ki, nem pedig a liszt minősége miatt. A meleg és a párás környezet megváltoztathatja a terméket.

Először is a lisztet száraz helyen kell tárolni. Javasoljuk, hogy a tartalmát gumitömítéssel ellátott üvegekbe tegye át.

Néhány fontos tanács, amit érdemes szem előtt tartani

A molyok kialakulásának megelőzése érdekében figyelmet kell fordítani a tisztításra. Az üvegedénynek kellően tisztának kell lennie, mielőtt a lisztet átteszi.

Ügyeljen arra, hogy a konyha mindig tiszta és fertőtlenített legyen. Használjon víz és ecet alapú oldatot a hatékony és környezetbarát eredmény érdekében.

A szekrény mellett a fagyasztó is egy másik lehetőség a liszt tárolására. Ezzel a technikával azonban nem mindenki ért egyet.

Ha azonban a külső környezet túl meleg és párás, akkor érdemes lefagyasztani. Amikor készen álls a liszt felhasználására, vegye ki és szitálja át, hogy elkerülje a csomósodást.