Egészség

A magas vérnyomás és az érelmeszesedés a károsodott agyi keringés két fő oka

Bénulást, látásvesztést, koordinációs zavarokat, mozgáskorlátozottságot és stroke-ot okoznak.
Ezt krónikus agyi keringési elégtelenségnek nevezik.

Tünetei lassan alakulnak ki, és nem mindig láthatóak, nemcsak mások számára. Gyakran maga a beteg sem fordít rájuk nagy figyelmet.

Amikor egy személy nehezen tudja elvégezni a szokásos feladatokat, itt az ideje, hogy minden harangot megkongasson: ha az agyi erek elváltozását nem kezelik, eljön a visszafordíthatatlan következmények ideje. Ez, az intelligencia idő előtti csökkenésében fog végződni, amely gyorsan előrehaladhat, egészen a tehetetlenség állapotáig.

A krónikus agyi érbetegség másik következménye a mozgáskorlátozottság, különösen a járás. A csoszogó járás nem az öregkor kiváltsága. Ez egy viszonylag fiatal, károsodott agyi keringéssel rendelkező személynél is előfordulhat. Nincs fájdalom a lábakban, nincs végtagbénulás, nincs egyensúlyzavar, de a járás elárulja a diagnózist.

A leggyakoribb ok az, hogy a magas vérnyomás miatt a kis artériák elmeszesednek, így az agy különböző részeinek vérellátása károsodik.

A dohányzás, az elhízás és a magas vérkoleszterinszint kockázati tényezők. Ezektől időben meg kell szabadulni.

Gyógyító keverék

Az erek erősítésére, a memória helyreállítására, az agyi keringés helyreállítására, az immunitás növelésére.

Daráljon le 500 g áfonyát (lehet fagyasztott is), keverje össze 350 g mézzel, adjon hozzá 1 kis (kb. 150 g) finomra reszelt tormagyökeret. Keverjük össze, öntsük üvegekbe, és tegyük a hűtőbe.

Naponta 3-szor étkezés után forró teával, 2-3 teáskanálnyit desszertként fogyasszon. Ha édesebben szereti, és nincs ellenjavallat, a méz adagja a keverék elkészítésénél akár 500 grammra is növelhető.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.