Kert, Növény, Tippek

A muskátli levelei soha többé nem sárgulnak meg, és sok virágot fog hozni. Próbálja ki bátran az én módszeremet!

A sárguló muskátlilevelek jelzik, ha hibát követtünk el. Ne essünk pánikba, mert általában van megoldás!

Ültetés után

Ekkor az alsó levelek egy része sárgulhat. Nem csináltunk semmi rosszat, de ezeket a leveleket le kell metszeni! Néhány nap múlva a növény megszokja a helyét, és csak zöld leveleket fog kihajtani.

Túlöntözés

A muskátlik szárazságtűrők és szeretik a napot. A túlzott, állóvíz a gyökereknél a levelek sárgulását okozhatja. A legjobb, ha növényünk talaja mindig enyhén nedves. A muskátlikat érdemes kora reggel vagy késő este öntözni.

Nedves időjárás esetén

Figyeljünk oda, mert ha nagyon magas a páratartalom, a muskátliknak kevesebb vízre van szükségük. A levélsárgulás elkerülhető néhány öntözés kihagyásával.

Hideg vízben

Öntözzük esővízzel vagy langyos vízzel! A csapból folyó jeges víz nemcsak sárgulást, hanem teljes pusztulást is okozhat.

Forró, száraz időjárás

A levelek sárgulását vagy vörösödését okozhatja. Mindenképpen vágja le az „elszíneződött” leveleket.

Öntözés

Tartsa be az öntözési ritmust, mivel a muskátlik szeretik, ha gazdájuk pontos.

Hosszú meleg időszakok

Hőhullám idején érdemes a muskátlikat alacsonyan fekvő, napfényes helyre költöztetni. Így megelőzheti a levelek sárgulását!

Gombás fertőzés

A muskátli nem fejlődik, a levelei megsárgulnak. Ha fertőzésre gyanakszik, azonnal távolítsa el a beteg növényt az egészségesek közeléből! A többi muskátli csak így menekülhet meg a pusztulástól.