Háztartás, Tippek

Tegyél egy csésze rizst a szekrényedbe! Miért? Nem fogsz hinni a szemednek!

A rizst számtalan módon használjuk életünk során, esszük köretként, főételként, desszertként, de még akkor is egy kis rizsért nyúlunk, amikor a mobilunk elázik.

Természetesen egy fiatal pár boldogságát is megkoronázzuk néhány marék rizzsel megszórva. Ha meg akarjuk óvni a szekrényünket a kellemetlen szagoktól, vagy a ruháinkat attól, hogy a nedvességtől megpenészedjenek, erre a célra is használjunk egy kis rizst.

A rizsnek nagyon erős páramentesítő hatása van, elnyeli a lakásban lévő felesleges nedvességet. Tegyen egy csésze nyers rizst egy tálba, adjon hozzá 5-10 csepp levendula illóolajat, majd helyezze a tálat egy szekrény polcára.

Ezt a praktikus rizses tálat akár nedvességelnyelőként is használhatja a fürdőszobában. A kis tál tetejére helyezzen egy vékonyan szőtt vászonanyagot, és rögzítse gumiszalaggal.

Így a rizs nem fog kiömleni a szekrénybe, ugyanakkor az illóolaj sem fog elpárologni azonnal. Ha nincs levendula illóolaja, nyugodtan használjon menta, cédrus, fenyő, narancs stb. illóolajat.

A fehér rizs tovább megőrzi eltarthatóságát, ezért mindenképpen ezt válassza a barna rizs helyett.