Egészség

A napi sarokgyaloglás a kínai út a jó egészség megőrzéséhez az elkövetkezendő évekig

Az utóbbi időben sokféle hasznos járásmód jelent meg, amit egyszerre nem lehet magunkon megtapasztalni, de tavaly év végén megtaláltam a számomra legérdekesebbet. Ez a sarkon járás, és valamiért minden forrásban ezt a módszert kínai módszerként említik.

Nem tudni, miért kínai, de nem is vitatkozunk rajta, a lényeg, hogy az egészség megszerzésének és a kor meghosszabbításának egyik módszereként tartják számon.

Ez a járás azért hasznos, mert a lábakon rengeteg csatorna, pont és meridián halmozódik fel, amelyek kapcsolatban állnak az egész testtel, és ennek következtében befolyásolják az általános egészségi állapotot.

Mivel sok időt töltünk a munkahelyünkön, és általában ülőmunkát végzünk, a sarkainkat alig használjuk, esetleg csak a munkába és hazafelé vezető kisebb séták alkalmával. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom magamon a módszert, és elkezdtem naponta végezni ezt a gyakorlatot. Erről fogunk ma beszélni.

Ez egy gyakorlat, és otthon is könnyen elvégezhető, napi 3-5 percig tart. A gyaloglást jobb mezítláb vagy zokniban végezni, mert a BAD-ra gyakorolt hatás így sokkal kifejezettebb. A lábfej területén elhelyezkedő BAD-ok a kiválasztó rendszerrel állnak kapcsolatban, és ebben a tekintetben a sarokgyaloglás pozitív hatással van.

Emellett ez a fajta járás elősegíti az anyagcserét a lábakban, ami hasznos, mert a lassú életmódtól és az inaktív munkától sarkantyúk jelennek meg. Ezenkívül lehetőség van a stressz és a rossz hangulat kezelésére. Van olyan vélemény, hogy így a vérnyomást is szinten lehet tartani.

Így meghosszabbodik a szervezet fiatalsága és hosszú élettartama.

Már 3 hónapja tesztelem magamon ezt a gyakorlatot és jó eredményeket értem el, amiről most részletesen beszámolok:

1) A testtartás javul – egyenesebbé válik, de nem szabad csak a gyaloglásra alapozni. Továbbra is szükséges, hogy ellenőrizze magát, ne csak a gyakorlatokra támaszkodjon.

2) Függetlenül a cipő kényelmétől a nap végén nincs fáradtság a lábakban.

3) Javult az egyensúlyérzék és a koordináció.

4) A járás lágyabbá, simábbá vált.

Úgy vélik, hogy a legjobb, ha a gyakorlatot reggel végezzük, tornával kombinálva. De én néha este is csinálom. Így a test edződik, a lomhaság és a fáradtság elmúlik.

Ami a hátrányokat illeti – nem találtam őket. De mindenkinek megvannak a saját szervezeti sajátosságai, ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy alkalmazás előtt konzultáljon szakemberrel tanácsért.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.