Egészség

A pajzsmirigye olyan, mintha újjászületne

A pajzsmirigy az endokrin rendszerünk egyik legérzékenyebb szerve. Rengeteg tényező befolyásolja. Sajnos néhányuk ellen semmit sem tehetünk. Keveset tehetünk például azért, hogy megakadályozzuk a környezetszennyezés egészségünket károsító hatásait. Csak megpróbálhatjuk enyhíteni a hatásait.

Bár egyes tényezők befolyásolhatók. Például a pajzsmirigy egészségét nagymértékben befolyásolja a magas szintű stressz. Próbálja meg minél jobban csökkenteni az aggodalom és a feszültség forrásait az életében.

Miért olyan fontos a pajzsmirigy egészsége a szervezete számára? Tény, hogy a pajzsmirigy hormonokat választ ki, amelyek a szervezetben az anyagcsere és a sejtnövekedés szabályozásáért felelősek.

Így például gyakran előfordul, hogy sokan nem azért szenvednek teltségérzéstől, mert sokat esznek, hanem mert beteg a pajzsmirigyük. Hogyan működik ez? A pajzsmirigy hormonokat választ ki, amelyek segítenek az ételekből származó kalóriákat energiává desztillálni az életerőnk érdekében.

Ha pajzsmirigyproblémákra gyanakszik, azonnal menjen orvoshoz, és végeztesse el a szükséges vizsgálatokat és teszteket.

A hajdina kása előnyei

A hajdina számos egyedi tulajdonsággal és hasznos anyaggal rendelkezik. Mivel ásványi anyagokban gazdag, a vas, a cink és a szelén páratlan forrása. A hajdina kása magas aminosavtartalmú, különösen lizinben, treoninban és triptofánban. Ezek az aminosavak a jóddal együtt felszabadítják az egészséges anyagcseréhez szükséges hormonokat. Ezek nélkül az anyagcsere megzavarodik, és olyan tünetek jelentkeznek, mint a teltségérzet, a szorongás, a száraz bőr és a depresszió.

A hajdina kása szervezetre gyakorolt előnyei már régóta bizonyítottak, hiszen ilyen hasznos anyagokkal rendelkezve ízletes és sokoldalú nassolnivaló is, bármilyen korosztály számára.

A recept, amit szeretnénk megosztani, a hajdinát és számos más, az endokrin rendszer egészsége szempontjából nélkülözhetetlen terméket kombinál.

ÖSSZETEVŐK

  • 1 evőkanál hajdina
  • 1 evőkanál dió
  • 1 evőkanál méz
  • mazsola és sárgabarack

ELKÉSZÍTÉS

Egy csésze hajdinát daráljon simára egy kávédarálóban.

A diót passzírozzuk át húsdarálón.

Alaposan keverjük össze az összes hozzávalót, és tegyük a keveréket a hűtőbe.

Ezt a készítményt naponta háromszor étkezés előtt 1 evőkanállal fogyassza. A mazsola és a sárgabarack tetszés szerint adható hozzá. Ezek különösen hasznosak lesznek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére.

Ennek a keveréknek köszönhetően normalizálja az anyagcserét és rendbe teszi az alakját. Ráadásul a receptben lévő méz segít megbirkózni a stresszel és növeli a hatékonyságodat.

A dió viszont erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és csökkenti a mellrák kockázatát is.

Mindenképpen próbáld ki ezt a receptet, és ajánlja a családjának, mert a pajzsmirigye egészségétől függ a hosszú élete és a jóléte!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.