Háztartás, Tippek

A zsírtól megtisztítva újra működőképes lesz – Hogyan tisztítható a páraelszívó?

A páraelszívót úgy tervezték, hogy elnyelje a szagokat és a gőzöket. Az egész konyhában ez az a hely, amely a leginkább ki van téve a zsírnak. Ezekhez a zsíros foltokhoz nem szívesen nyúlunk. A jó tisztítás és a rendszeres karbantartás azonban elengedhetetlen, ha tisztán és hatékonyan szeretné tartani a páraelszívóját.

A konyhában a páraelszívó karbantartása trükkös lehet és sok erőfeszítést igényel. Hogyan tisztítsa meg alaposan a páraelszívóját és a szűrőit? Íme a mi tanácsaink.

Zsírtalanítsa a páraelszívót

A páraelszívó szűrői eltömődnek a zsírtól. Ezeket el kell távolítani. A szűrőket mindig egy klipsz tartja a helyén, modelltől függően elöl vagy oldalt. Készítse elő a mosogatót, vagy a fürdőkádat, ha az túl kicsi. Tegye a szűrőket forró vízbe. Adjon hozzá egy csésze szódabikarbónát és egy csésze mosogatószert. Keverje habosra, és hagyja a szűrőket fél órán át ázni. A szűrőket forró víz és egy csésze fekete szappanforgács keverékében is megfürdetheti. Egy puha kefe segítségével súrolja le a szűrőket, öblítse le tiszta vízzel, majd hagyja megszáradni. A zsírtól megtisztítva újra működőképesek.

A rozsdamentes acélból készült páraelszívó napi tisztítása

A páraelszívó napi tisztításához használhat alkoholt. Áztasson egy puha ruhát alkoholba, és óvatosan törölje át a páraelszívót. Az összes zsír gyorsan eltűnik, és a rozsdamentes acél újra ragyogni fog.

Ha nincs alkohol, melegítsen fel két csésze fehér ecetet, és áztassa bele a szivacsot. Soha ne használja a súroló oldalát, mert az megkarcolhatja a rozsdamentes acélt. Öblítse le tiszta vízzel. Ezzel a fehér ecettel fényesítse ki a páraelszívó elejét, öblítse le tiszta vízzel, majd mikroszálas ruhával szárítsa meg. A rozsdamentes acél ragyogni fog, és konyhája olyan lesz, mintha új lenne.