Egészség, Recept

Akut légúti fertőzés esetén fogyasszon fokhagymalevest. A gyógyulás 3-szor gyorsabb

A meleg, tápláló húslevesek és levesek felgyorsítják a megfázásból való felépülést – ez bizonyított tény. Próbálja meg a szokásos csirkelevest még hatékonyabb terápiás fokhagymalevessel helyettesíteni.

A fokhagymaleves előnyei megfázás esetén

Ez az étel erős antimikrobiális hatással rendelkezik, aminek köszönhetően a gyógyulás sokkal gyorsabb. Már az első adag után észrevehető javulás az állapotban: láz, fejfájás, ízületi fájdalom eltűnik , csökkenti a hőmérsékletet, jobb légzés az orron, több erő.

Az elkészítéshez szükség lesz:

  • 5 gerezd fokhagyma;
  • 50 ml olívaolaj;
  • 2 evőkanál vaj;
  • 2 kis hagyma;
  • 0,5 csésze zöldség- vagy csirkehúsleves (közepes erősségű);
  • egy csokor friss fűszernövény (koriander, bazsalikom stb.);
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű;
  • fűszerek, zsemlemorzsa.

Hogyan kell főzni:

1) A fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajban addig hevítjük, amíg az illata érezhetővé válik, és a színe megváltozik. A daraboknak enyhén sárgának kell lenniük.

2) Vegyük ki egy tányérra, és a fokhagymás olajon pirítsuk sárgára az apróra vágott hagymát.

3) Ezután egyesítsük a hagymát és a fokhagymát, és villával pépesítsük, majd adjuk hozzá a forrásban lévő húsleveshez.

4) Szárítsuk meg a zsemlemorzsát, vágjuk össze a zöldeket. Tálalás előtt szórjuk meg vele a levest majd fűszerezzük.

5) Naponta 3-4 alkalommal, kis adagokban fogyasszuk melegen.

Fokhagymaleves akut légúti fertőzéseknél ellenjavallt, ha allergiás az étel összetevőire, valamint súlyosbodott bármilyen emésztőrendszeri betegsége van. (különösen a gyomorfekélynél).

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.