Háztartás, Tippek

Aszpirin a kávéscsészében: az eredmény megdöbbentő lesz

Tegyen aszpirint egy olyan kávéscsészébe, amelyen tej-, csokoládé- vagy kávéfoltok vannak. Ha nem mossa el azonnal, teljesen normális, hogy a végén néhány tartós foltot kap, amelyek igazi fejfájást okozhatnak. Íme, hogyan lehet aszpirinnel gyorsan eltávolítani ezeket a foltokat.

Aszpirin a kávéscsészében: az eredmény megdöbbentő lesz

A visszamaradt folyadék levegővel való érintkezése elősegíti a csésze felületein a lerakódásokat. Ezek eltávolítása nem kis feladat, hiszen nemcsak a makacs kérgeket kell eltávolítani, hanem a kialakuló rossz szagtól is meg kell szabadulni.

Mielőtt azonban ténylegesen vízkőteleníti magát a csészét, ügyeljen arra, hogy az aljáról és a sarkokból eltávolítsa a felesleges maradékot.

Ehhez egyszerűen áztasson egy kendőt vízbe és borecetbe. Dörzsölje át az érintett területeket, majd törölje át egy víz, só és citrom oldatába áztatott ronggyal, hogy eltávolítsa a csokoládé vagy kávé nyomait.

Hogyan kell eljárni?

Válasszon természetes megoldásokat, hogy megszabaduljon a nehezen eltávolítható lerakódásoktól. Talán szokatlannak tűnik, de az aszpirin, a C-vitamin és aszkorbinsav alapú tabletta kiváló vízkőoldó. Bátran használhatja a kedvenc reggeli italaink által hagyott nyomok eltávolítására.

Íme a követendő lépések:

Tegyen egy kevés vizet és egy fél tablettát a piszkos csészébe;
Várja meg, amíg az aszpirin feloldódik;
Hagyja állni húsz percig vagy tovább, a lerakódás mértékétől függően;
Ezután vegyen egy citromos vízbe áztatott ruhát, és dörzsölje át;
Ezután mossa ki a csészét mosogatószerrel.