Háztartás, Tippek

A szuper trükk a mikrohullámú sütő gyors tisztításához és a rossz szagok eltüntetéséhez

Mindössze egy fűszerre van szüksége, ami valószínűleg már megtalálható a konyhájában.

Az elmúlt évtizedekben a mikrohullámú sütő az egyik legfontosabb tárgy lett az otthonunkban. Pillanatok alatt kiolvasztja és felmelegíti az ételeket és italokat, sőt, bizonyos ételek elkészítésére is használják.

A tisztítás terén azonban a lelkesedés bizony nem a régi. Hiszen amellett, hogy fárasztó feladat, számos kérdést vet fel, többek között: a szivacs sárga oldalát kell-e használnom, milyen termékeket használhatok, szennyeződhet-e az étel?

Mivel a készülék belseje rozsdamentes acélból készült, egyáltalán nem tanácsos túlságosan súroló hatású termékeket használni.

Létezik egy „varázslatos” házi készítmény, amely azt ígéri, hogy könnyedén megtisztítja a mikrohullámú sütőt, és eltávolítja azt a szagot, amely semmiért sem akar eltűnni…

Mindössze annyit kell tenni, hogy egy csészébe vizet töltünk, és hozzáadunk két evőkanál ecetet. Ezután tegyük be a mikrohullámú sütőbe 3 percre, majd a készülék csipogása után is hagyjuk benne a keveréket további két percig. A végén töröljük át egy ronggyal vagy a mosogatószivacs sárga oldalával, majd szárítsuk meg papírral – és máris búcsút mondhatunk a szennyeződéseknek és a kellemetlen szagoknak!