Háztartás, Tippek

Hogyan tisztítsuk meg a cseresznyefoltokat: bevált otthoni jogorvoslatok fillérekért

A cseresznyétől származó foltokat elég nehéz kimosni, ezért jobb, ha akkor vesszük elő amikor még friss és nem késő.

A nyár a friss bogyós gyümölcsök időszaka. De nagyon gyakran előfordul, hogy a cseresznye fogyasztása után a ruhákon olyan foltok maradhatnak, amelyeket nehéz kimosni. De ez nem probléma, mert összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítenek eltávolítani a cseresznyefoltokat.

Hogyan lehet eltávolítani a meggyléfoltokat a ruhákról?

Forrásban lévő víz. Terítse a szennyezett ruhát egy lavór vagy edény fölé, és öntsön forró vizet a foltra.
Konyhai só. Egy megnedvesített réteg sót kell a szennyezett helyre tenni, és 10 percig ott hagyni. Ezt követően a tárgyat forró vízben, folteltávolítóval kell kimosni.

Háztartási szappan. Szappanozza be jól a problémás területet, és hagyja rajta 15-30 percig. Ezután öntsön rá forró vizet, hagyja állni fél órát, és mossa ki a dolgot a megszokott módon.
Hidrogén-peroxid. Ha a cseresznyefolt fehér színű ruhákon jelent meg, nyugodtan használhat koncentrált oldatot, ha színes a szövet, akkor a hidrogén-peroxidot vízzel hígítsa fel. A cseresznyefolt ilyen módon történő kimosásához nedvesítsen meg egy vattakorongot vagy puha ruhát az oldattal, és óvatosan törölje át a piszkos helyet, amíg a folt el nem halványul. Ezután egyszerűen dobja be a mosógépbe.

Hogyan távolítsuk el a cseresznye által okozott foltokat?

Az állott foltok sokkal nehezebben tisztíthatók, mint a frissek, de korai lenne még elveszíteni a reményt.

A szennyeződés leküzdésére a következőket kell használni: 20 g. alkohol és 2 g. citromsav oldata. Ezt a keveréket 40 fokra kell melegíteni, majd beletenni a piszkos ruhákat, és időt adni a folt eltávolítására. Ezután öblítse le a ruhákat meleg vízzel.