Párkapcsolat

Az a 8 jel, ami megmutatja, hogy a jó házasságban él-e?

Hogy jó e egy házasság sok dologtól függ. Nem mindegy az sem mióta vagyunk házasok. Ha azonban a következő 8 pont igaz a házasságára, akkor biztos lehet benne, hogy a házassága jó.

Nézzük meg mi a jó házasság 8 legfontosabb pontja:
  1. Egymás legjobb barátai. Szeretnek együtt dolgozni, élvezik egymás társaságát, még akkor is, ha épp a legunalmasabb eseményen vannak. Nem kell természetesen csak lángoló csodálatos napokra gondolni. Fontos mindössze az, hogy jól érzik magukat egymással és jól működnek együtt.
  2. Érzelmileg biztonságban érzi magad a másikkal. Akár boldog, büszke, fáradt vagy szomorú, a partnere meghallgatja mindig. Mindig figyel magára, tudja, hogy bármilyen érzést nyugodtan elmondhat neki és ez természetesen kölcsönös.
  3. Bizalom van kettőjük között. Ismeri saját magukat és a párját és bíznak egymásban. A bizalom nem csak a házastársi hűségre, hanem bármilyen segítségre, akár anyagi dolgokra és mindazokra a dolgokra vonatkozik, amikor számítanunk kell egy másik emberre.
  4. Tudnak egymás mellett nőni, változni. Ahogy idősödünk, minden év és évtized alatt év alatt az ízlésünk, a szándékaink, érdeklődésünk, az elképzeléseink változnak. Ami tíz évvel ezelőtt még érdekelt, ma már nem feltétlenül vagy ugyanannyira érdekel. Egy jó társ segíti és elfogadja ezt a változást, vagy akár hatással vannak egymásra ebben a folyamatban közelítve egymáshoz érdeklődésben.
  5. Tetszenek egymásnak. Nem számít hány évesek vagy mennyit változtak a fizikai formák, a csípő kerülete vagy a pocak mérete, még mindig van egyfajta szikra közöttük. A szenvedélyes éjszakák talán már a múlté, de mindig megvan az igény egymás iránt a meghittségre.
  6. Bár vitatkoznak a vitájuk nem durvul el. Nem számít milyen nagy az ellentét, mindig arra törekednek, hogy megoldást találjanak, amiben mindketten jól érzik magukat.
  7. Nem felejtik el, hogy egy pár, mégis két különálló személy. A legtöbb időt nyilván egymással töltik, de hagynak időt, teret a másiknak arra, hogy barátaival vagy a hobbijával töltse, vagy egyszerűen saját magában egyedül. A privát időkre szükség van.
  8. A feladatokat egyenlően osztják meg. A házasságban, párkapcsolatban számtalan feladat funkció van, amit el kell látni. Anélkül egy kuplerájban fognak élni, folyamatos hibákkal, be nem fizetett csekkekel, az oviban maradt gyerekkel. Ezek a feladatok változnak, ezért ebben rugalmasok kell, hogy legyenek, hogy időnként újraosszák a feladatokat, és hogy a megfelelő feladatokat a megfelelő ember végezze a kapcsolatban. Ha pedig egy munkát nem végeznek el, vagy nem tudnak elvégezni egyénileg, akkor csapatban együtt megoldják.

Ne feledjük egyetlen házasság sem tökéletes és mindenhol vannak hiányosságok, sokszor meglepődnénk más csillogónak tűnő házassága, milyen rossz dolgokat rejt. De remélhetőleg, ha a házassága a fenti pontok egy részét vagy egészét tükrözi. Ekkor pedig biztos lehet abban, hogy boldog házasságban él.

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.