Egészség

Biztonságos köhögés elleni szerek nem csak gyerekeknek

Mindezek a népi receptek felnőtteknek is segítenek – háromszoros adagban.

✓ Főzzük: 1 burgonyát, 1 vöröshagymát, 1 almát, 1 liter vízben alacsony hőfokon, amíg a víz mennyisége körülbelül a felére csökken. Az így kapott főzetet melegítsük fel, és adjunk a gyerekeknek napi 3-4 alkalommal 1 teáskanálnyit.

✓ Frissen préselt káposztalé 1:1 arányban cukorral hasznos köhögéscsillapító. A káposztaleves mézzel ugyanilyen arányban jól működik.

✓ Forraljunk fel 1 evőkanál fenyőrügyet 1 csésze vízben és áztassuk kb. 30 percig, majd szűrjük le. Naponta 3-4 alkalommal 1-2 evőkanálnyit vegyen be.

✓ Méz és olívaolaj: Keverje össze a természetes mézet és a meleg olívaolajat egyenlő arányban. Adjon egy teáskanálnyit a gyermekeknek naponta 4-5 alkalommal. Még szamárköhögés kezelésére is hatásos.

✓ Főzzünk egy egész citromot a héjával együtt 10 percig alacsony hőfokon. Hagyja kihűlni, hámozza meg és facsarja ki a levét. Adjunk hozzá 2 evőkanál glicerint (kapható a gyógyszertárban) és 1:1 arányban mézet. Alaposan keverje össze, naponta 2-3 alkalommal vegyen be egy teáskanállal, lehetőleg étkezés előtt egy órával. A keverék ízletes és ártalmatlan, és nagyon jól tisztítja a tüdőt.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.