Egészség

A tarlórépa főzet segít megelőzni a megfázást, erősíti az immunrendszert, és tisztítja a vért

Tudtad, hogy a tarlórépát egykor sokkal gyakrabban ették, mint a burgonyát, mert ez volt a legkönnyebben hozzáférhető zöldség. És ismét valamiért a répa, akárcsak a csicsóka, nem gyakran található meg az otthoni asztalon, bár a meleg évszakban két-három termést is adnak.

A tarlórépa szalicilátokat tartalmaz, amelyek csökkentik a gyulladást és hígítják a vért, megakadályozva a vérrögök kialakulását. A tarlórépa C-vitamint, karotinoidokat és foszfort is tartalmaz.

A tarlórépa 100 gramm káliumot tartalmaz, ami jót tesz a szívnek, eltávolítja a felesleges folyadékot a szervezetből, és megakadályozza az ödéma kialakulását.

Sokan azért nem esznek tarlórépát, mert keserű, de ha megfőzzük és pároljuk, a keserűség eltűnik. A tarlórépa a burgonya diétás helyettesítőjeként is használható.
Kalóriaértéke (28 kalória 100 grammonként) két és félszer alacsonyabb, mint a burgonyáé. Tekerje a tarlórépát fóliába, és süsse meg a sütőben egy kiadós, kalóriaszegény ételhez.

A tarlórépa főzet gyógyító receptje

A főzet elkészítéséhez szükségünk lesz:

  • 1 kg tarlórépa
  • 2 liter víz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 citrom leve

A tarlórépát megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A vízzel együtt egy nagy fazékba tesszük, és felforraljuk. Kis lángon kb. 30 percig főzzük, amíg a répa megpuhul. A főzetet leszűrjük, és hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.

A tarlórépa főzet segít megelőzni a megfázást, erősíti az immunrendszert, és tisztítja a vért. Naponta egy-két csészével javasolt inni belőle.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.