Egészség

Soha többé nem lesz pattanásod vagy eldugult orrod! Sőt, még fogyni is fogsz! Ezt semmiért sem cserélnéd el!

Sokan kávéval vagy teával kezdik a napot. Miután azonban elolvastad ezt a cikket, lehet, hogy úgy döntesz, hogy a szokásaidat valami sokkal egészségesebbre cseréled. És itt most a citromról van szó. A kis sárga gyümölcs nemcsak a szennyeződések eltávolítására kiváló, hanem az egészségünkre is kiváló hatással van. Egyszerűen facsard ki a citrom levét, és keverd össze enyhén felmelegített vagy hideg vízzel. Ha ezt minden nap megisszuk, hamar érezni fogjuk elképesztően pozitív hatását. Megjegyzés: a víz, amit használsz, ne legyen nagyon forró, nehogy tönkretegye a citrom értékes tulajdonságait.

1) A szervezet méregtelenítése. Az életmódunk azt eredményezi, hogy folyamatosan ki vagyunk téve a különböző méreganyagok hatásának. Ezek a vegyületek áthaladnak a májunkon, amelynek manapság rengeteg dolga van. A citromlé nagyon jótékony hatással van a méreganyagokat eltávolító folyamatokra.

2) Pozitív hatással van a nyirokrendszerre. A nyirokrendszer az első védelmi vonalunk a káros mikroorganizmusokkal szemben. Ez egyfajta tisztítórendszer, amely eltávolítja a veszélyeket. A citromlének köszönhetően a nyirokrendszer hatékonyabban működik.

3) Tisztít. Élelmi rosttartalmának köszönhetően a citromlé hatékonyan segíti a fogyókúrát, és csökkenti az éhségérzetet is.

4) Fizikai fittség. A citromlé jótékony hatással van a porcok képződésére és gyógyulására, ami nagyon fontos a szervezet fizikai teljesítőképessége szempontjából.

5) Fertőtlenítő hatás. Mivel a szervezet pH-értékét a citromlé szabályozza, pozitívan befolyásolja a szervezetben zajló fertőzésellenes folyamatokat.

6) Megfázás ellen. Valószínűleg mindenki hallott már arról, hogy a citrom segít a megfázás ellen. Magas természetes C-vitamin-tartalmának köszönhetően kiválóan támogatja a szervezetet. Hiszen nincs is jobb a természetes C-vitaminnál!

7) Szép mosoly. A fogak és az íny gyulladásának megelőzése elengedhetetlen a szájüreg egészségének megőrzéséhez. Ráadásul a citromlé friss leheletet biztosít, mi mást kívánhatnál még?

8) Javítja a hangulatot. A citrom kellemes illata javítja a hangulatot a hosszú őszi napokon, a nyári napsütésre emlékeztet.

9) Tisztítja a bőrt. Íme valami, amit minden nő értékel. A citromlének köszönhetően a bőr megtisztul, csökken a pattanások és a ráncok száma.

De jegyezzük meg, ahhoz, hogy teljes mértékben kihasználjuk a citromlé erejét, el kell kerülnünk néhány hibát. Kerülje a sűrítmény használatát, mivel az gyakran tartalmaz felesleges kiegészítő anyagokat, például édesítőszereket vagy tartósítószereket. Ne keverje a levet 60 Celsius-fok feletti hőmérsékletű vízzel, hogy ne pusztítsa el a gyümölcsben található értékes anyagokat. Friss citromot kell használni. Sajnos a citrusfélékre túlérzékeny emberek ne fogyasszanak citromot.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.