Háztartás, Tippek

Burgonya tartósítása: tényleg működik az almás trükk?

Hányszor nem sikerült már megfelelően tartósítania a burgonyát, mert csírákat látott megjelenni? Kíváncsi rá, hogy tényleg működik-e az almás trükk? A válasz igen! Íme, hogyan.

Hogyan tárolja a krumplit vásárlás után?

Bizonyára észrevette már, hogy a burgonya, akárcsak a hagyma, hajlamos gyorsan rothadni. Ha nem megfelelően tárolják, kicsírázik, és már nem fogyasztható. Márpedig igazán kár lenne elpazarolni, különösen most, amikor az élet olyan drága!

Ha már megvette a sok krumplit, és biztosan a legtöbbet tudja belőle kihozni a következő nyári receptjeihez, elmondjuk, hogyan kell tárolni:

Keressen egy olyan helyet, ahol szobahőmérsékleten tárolhatja őket;
A burgonyát hideg vagy hőségtől védett helyen kell tárolni, hogy elkerüljük a csírázást.

Jó tudni: A burgonya még fogyasztható, ha van rajta néhány csíra, de mindenképpen távolítsa el őket. A már túlságosan kicsírázott gumók fogyasztását azonban feltétlenül kerülje.

Hogyan használjuk az almát a burgonya tartósítására?

Tudta? Az alma állítólag gyorsítja az érést, kivéve a burgonyáét. Hogy segítsünk megérteni a folyamatot, itt egy részletesebb magyarázat.

Valójában ez a gyümölcs etilént bocsát ki, amely a baktériumok képződésének gátlásáért felelős gáz. De ne feledje, ez csak a burgonyára vonatkozik!

A burgonya és az alma megfelelő tartósításához egyszerűen tegye őket együtt egy fonott kosárba. A nedvesség vonzása érdekében ne felejtse el letakarni egy pamutkendővel.

Ez az alma eltarthatóságát is meghosszabbítja. Okos dolog, nem igaz?