Háztartás, Tippek

Egy 30 éves tapasztalattal rendelkező mosónő nyitotta fel a szemem: „A legrégebbi ruhadarabok tökéletes fehérítéséhez keverjünk szódabikarbónát…”.

Úgy tűnik, nincs sokoldalúbb szer a szódabikarbónánál: a tésztában, a fogyókúrás turmixokban, az ápolószerekben és a mosószerekben. Ez a filléres termék évek óta megkönnyíti a háziasszonyok életét. Rengeteg szódabikarbónával kapcsolatos teendőt és tilalmat már megosztottunk, de mint kiderült, ez még messze nem a lehetőségeinek a határa.

Ezúttal az eszköz tisztító tulajdonságairól sietünk hírt adni. Most megtudhatja, hogyan fehérítheti ki a régi dolgokat, hogyan szabadulhat meg a rozsdától és a vízkőlerakódástól a csempéken, hogyan tisztíthatja meg a mosogatót és még sok minden mást.

Hogyan használjuk a szódabikarbónát

A rozsda és a vízkő eltávolításához a csempéről, a mosogató, a fürdőkád és a WC-csésze tisztításához használja ezt az orvosságot: vízzel zabkása állapotúra hígított szódabikarbónát kenjen a szennyezett felületekre, várja meg, amíg a keverék megszárad, és szivaccsal törölje le a szennyeződéssel együtt, majd jól öblítse le a problémás területet.

Ha a képződmények túl régiek, és az első alkalommal nem sikerült megszabadulni tőlük, ismételje meg az eljárást. Ajánlott rendszeresen elvégezni az ilyen tisztítást, akkor elfelejtheti a bosszantó problémákat, és lemondhat a drága vegyszerekről.

A szövetek fehérítéséhez hígítson fel öt liter vízben 5 evőkanál szódabikarbónát, öntsön ebbe a keverékbe 2 evőkanál ammóniát, tegye bele a folyadékba a fehérítendő dolgokat, és hagyja őket 4 órán át, majd mossa ki a szokásos módon. Ha meg szeretne szabadulni a sárgaságtól, az áztatás után 25 percig főzze.

Ha szódabikarbónát és ecetet keverünk össze, remek szert kapunk a szennyeződések ellen minden felületre. Hogyan kell csinálni? Kenjen szódabikarbónát a szennyezett területre, áztasson egy szivacsot ecetbe, és dörzsölje át jól.

Annak ellenére, hogy a javasolt gyógymódok teljesen ártalmatlanok, mégis javasoljuk, hogy viseljen gumikesztyűt, hogy megóvja a kezén a bőrt a kiszáradástól, és ne sérüljön a manikűrje.