Háztartás, Tippek

Éjszakai okostelefon-töltés: ne kövesd el még egyszer ezt a hibát!

Az okostelefon éjszakai töltése gyakori szokás. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez a legjobb módja annak, hogy teljesen feltöltsük az akkumulátort, hogy másnap megszakítás nélkül használhassuk a telefont. Ez azonban nyilvánvalóan nagyon rossz ötlet. Tudja meg, miért nem kellene éjszaka töltenie a telefonját.

Éjszakai okostelefon-töltés: ne kövesse el még egyszer ezt a hibát!

Az okostelefon igazi mindennapi társunk. Nemcsak a barátokkal és a családdal való kommunikációt könnyíti meg, hanem a mozgásban való munkavégzésre is kiválóan alkalmas.

Manapság már az okostelefonjáról is ellenőrizheti az e-mailjeit vagy bármely más munkafelületet. Mi több, a közösségi hálózatokon keresztül cseveghet a barátaival.

Mindezen intenzív használat eredményeként teljesen normális, hogy az akkumulátor kezd fáradni. Állapota romlik, ami használat közben gyors lemerüléshez vezet.

Néhány tanács, amit érdemes szem előtt tartani

Mindenekelőtt érdemes szemmel tartani okostelefonja belső memóriájának állapotát. Ez ugyanis hatással van az akkumulátor tartósságára. Másodszor, érdemes szem előtt tartani, hogy a kék fényt kibocsátó képernyő nézegetése veszélyezteti a jó alvásminőséget.

Ezért feltétlenül kerülje, hogy lefekvés előtt vagy este a telefonja előtt legyen. Ez ugyanis hatással lehet a másnapi termelékenységére. Egy másik hiba, amit elkövetünk, hogy éjszaka töltjük a telefonunkat.

Úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb időpont az okostelefon teljes feltöltésére. Ez a szokás azonban kockázatokkal jár, különösen, ha a telefont az éjjeliszekrényre helyezzük.

Tény, hogy az éjszakai mobiltelefon sugárzás rontja az alvás minőségét.