Háztartás, Praktikus, Tippek

Egy japán trükk, hogy a mandarint 10 perc alatt megédesítsük, cukor és édesítőszer nélkül

Néha túl savanyú mandarinokat vásárolunk, de igazán nem kell kidobni őket. Ezzel a japán trükkel cukor vagy további édesítőszerek használata nélkül édesítheti a mandarinokat. Ez a trükk biztosítja, hogy a mandarinok mindig elég édesek legyenek.

Késő ősszel kezdődik a citrusfélék szezonja, ami igazán jó időszak a mandarinok megvásárlására. Néha azonban túl savanyú gyümölcsöt veszünk, amit nem túl kellemes fogyasztani. Szerencsére van egy egyszerű módja annak, hogy a mandarint megédesítsük.

Próbálja ki ezt a trükköt!

Amikor a szupermarketben vásárolunk, nincs lehetőségünk megkóstolni a kínált gyümölcsöket és zöldségeket. Ezért előfordulhat, hogy végül ízetlen terméket vásárolunk. Az egyik ilyen a mandarin, amely aranyló héja ellenére savas. Arra vagyunk ítélve, hogy olyan gyümölcsöket együnk, amelyek nem túl ízletesek? Szó sincs ilyesmiről! Csak használjunk egy ügyes trükköt, amely Japánból érkezett.

Tegyük a gyümölcsöt 10 percre 40 °C-os vízbe. Ez idő után tegyük hideg vízbe, és áztassuk öt percig. A hőmérséklet különbség semlegesíti a savasságot. Ez az egyszerű eljárás 15 percet vesz igénybe, és az ízkülönbség összehasonlíthatatlan lesz.

Miért jó mandarint enni?

Először is természetesen meg kell említenünk a mandarin nagyszerű ízét, ami igazán különleges. Ráadásul ez a gyümölcs egészségjavító tulajdonságokkal rendelkezik. A citrusfélék rendszeres fogyasztása segít a túlsúly, a cukorbetegség és még a rák ellen is. A mandarinban található vegyületek, különösen a salvestrol Q40, képesek lebontani a rákos sejteket és védelmet nyújtani a májrák ellen. A mandarin nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is jót tesz: ezek a citrusfélék gazdagok C-vitaminban, ami segít az immunitás erősítésében. A kutatók szerint a mandarinlében lévő vitaminok és ásványi anyagok javítják a látást, és megelőzik az újabb szembetegségek kialakulását. Mindent egybevetve nyugodtan kijelenthetjük, hogy a mandarin fogyasztása, különösen télen, különösen jót tesz az egészségünknek!