Háztartás

Szeretné, ha mosogatója ragyogna az ünnepek alatt? Használja ezeket az eszközöket

A karácsony már csak napok kérdése! Mielőtt leülne a vacsoraasztalhoz, el kell végeznie az éves nagytakarítást. Ha az ünnepek alatt is tisztán szeretné tartani otthonát, próbálja ki ezt az egyszerű trükköt.

Elpakolás, válogatás, ablakmosás, bútortisztítás, padlófényesítés, függönycsere, porszívózás – így fog kinézni a következő néhány nap. Rengeteg tennivalónk van. Szerencsére ezek közül néhányat már ma is elvégezhet. Először a bútorokat és az ablakokat tisztítsa meg, majd takarítsa ki a konyhát.

Szeretné, ha a tűzhely és a mosogató az ünnepek alatt is tiszta maradna? Készítsen házi készítésű tisztítópasztát a szennyeződések eltávolítására. Elkészítheti olyan hozzávalókból, amelyek már megtalálhatók otthon.

Házi készítésű tisztítópaszta

A mosogató az egyik legfontosabb konyhai berendezés. Minden nap használjuk, akár naponta többször is. A legtöbb mosogató rozsdamentes acélból készül, de egyre népszerűbbek a gránit és a porcelán mosogatók is.

A mosogató állandó használatban van. Rövid időn belül csúnya foltok keletkeznek rajta, így a felülete piszkosnak tűnik. Bármilyen anyagú is a mosogatója, készítsen tisztító pasztát, amely visszaadja a korábbi megjelenését.

A paszta alapja a szódabikarbóna, amely fehérítő, fertőtlenítő és súroló tulajdonságokkal rendelkezik. Egyszerűen dörzsölje a mosogató felületére, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket. Van azonban egy olyan termék, amely fokozza a szódabikarbóna hatását. Ez a termék a hidrogén-peroxid, amely a szódabikarbónához hasonlóan fertőtlenít, fehérít és eltávolítja a penészt. Keverje össze a két terméket 1:1 arányban, és dörzsölje be a mosogatót. Erős szennyeződés esetén hagyja a pasztát 5-10 percig a felületen, majd öblítse le az egész felületet, és tiszta ruhával szárítsa meg. A mosogató a következő napokban tiszta lesz.

Hogyan tartsuk tisztán?

A zsír, az ételmaradékok, a kávé, a tea és a por mind-mind megülnek a mosogatóban, és csúnya foltokat okoznak. Ez elkerülhető. A siker kulcsa a mosogató mindennapos tisztítása. Egyszerűen törölje át egy nedves szivaccsal és egy kis mosogatószerrel, majd szárítsa meg. Hetente egyszer dörzsölje be szódabikarbónapasztával a felületet, és a mosogató mindig tiszta lesz.