Háztartás, Tippek

Egy kedves nagymama a piacon elmondta nekünk, hogyan lehet felismerni a kukacos cseresznyét

Bár a kukacos cseresznye nem veszélyes az emberi életre, egész napra elronthatja a hangulatát. Különösen, ha finnyás természetű. Főleg, ha harapás után meglátja, hogy a féreg egy része a bogyóban maradt.

A cseresznye, a meggy és sok más bogyós gyümölcs mindenféle bogaraktól, kukacoktól és bogaraktól megtisztítható anélkül, hogy sok energiát és energiát kellene ráfordítani. Vagyis népi, biztonságos és egyáltalán nem költséges. Garantáltan!

Cseresznye

Kezdjük azzal, hogy a cseresznye és a meggy tápértéke meglehetősen alacsony. Valami 50-60 kalória 100 grammonként. A cseresznyében a fehérjék és a zsírok is gyakorlatilag hiányoznak. Kivéve, ha figyelembe vesszük a bogyó belsejében lévő szerencsétlen kukacot.

Egyébként általánosan elfogadott, hogy a cseresznye körülbelül 16 gramm szénhidrátot tartalmaz 100 gramm termékenként. Ugyanakkor ezeknek a szénhidrátoknak a túlnyomó többsége természetes fruktózból és glükózból áll. Amelyeket viszont a szervezetünk könnyen és egyszerűen emészt meg.

Ne feledkezzünk meg a rostokról sem. Sok fogyókúrázó ember nagyon jól tudja, hogy nagyon pozitív hatással van az emésztésünkre. És azok a termékek, amelyek nagy mennyiségben tartalmazzák ezt az anyagot, gyorsan és fájdalommentesen csökkenthetik a derekunkon lévő centiméterek számát.

Ráadásul a rostok normalizálják a koleszterin mennyiségét a szervezetben. Emellett segíti a normális bélműködést és megelőzi a székrekedést. Elősegíti a jóllakottság érzését is. Ami szintén nagyon hasznos a túlsúlyos emberek számára.

A glikémiás index azt méri, hogy egy élelmiszer milyen hatással van a vérben lévő cukor mennyiségére. Más szóval, minél alacsonyabb a GI, annál jobb az egészségünknek. A cseresznye és az édes cseresznye várhatóan meglehetősen alacsony. Tehát ezekkel a természetes édességekkel nem kell félni a cukorbetegségtől. Emellett bogyóink tisztességes mennyiségű A- és C-vitamint, antioxidánsokat és káliumot tartalmaznak.

Hogyan válogathatja ki a kukacos szemeket

Végezze el a következő egyszerű műveleteket. Töltsön meg egy edényt annyi tiszta vízzel, hogy az összes szemet teljesen ellepje majd.

Adjon néhány kanál sót ehhez a vízhez. A közönséges asztali só is megteszi. Keverje meg, és győződjön meg róla, hogy a só teljesen feloldódik. Most tegye bele a szemeket az oldatba, keverje meg egy kicsit a kezével, és körülbelül fél órán keresztül hagyja ott. Amikor visszatér, látni fogja, milyen gazdag és változatos állatvilágot hozott magával a piacról. A jó dolog az, hogy most már nagyon kényelmesen kiválogathatja, és csak a finom bogyókat tarthatja meg magának. Tessék!

Ne aggódjon, a cseresznye nem lesz utána sós. Egyáltalán nem fog megváltozni az íze. Viszont rengeteg érdekes kulináris dolgot készíthet belőle, a süteménytöltelékektől kezdve a házi készítésű italokig. Minden az ön kezében van. És ne feledje, ez a trükk a legtöbb, nálunk kapható bogyós gyümölcsel működik: eper, málna, ribizli, egres.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.