Diéta

Egy negyvenes éveiben járó barátnőm olyan karcsú lett, mint egy nyírfa! Egy táplálkozási szakértő mondta meg neki, hogy mit kell enni…

30 éves kor után szinte minden nő szervezetében lassulni kezdenek az anyagcsere-folyamatok, megváltozik a hormonális háttér, és az izomtömeg lassan átadja helyét a zsírtömegnek. Már ebben a korban különös figyelmet kell fordítani a táplálkozásra, különben 40 évesen könnyen előfordulhat, hogy a testsúly 10%-a hozzáadódik, és ez – 5-8 kg.

A túlsúlyt 40 éves kor után nehezebb leadni, mint 25-30 évesen. A diéták, amelyek ebben az időszakban azonnal megmentették 2-5 kg-tól, most károsak lehetnek az egészségére. Igen, még a hajdinát a kefirre is el kell felejteni! Néhány, a táplálkozási szakemberek által ajánlott egészséges szokás segíthet visszaszerezni a súlyát. Mi pedig alább írunk egy 40 év feletti nőknek megfelelő fogyókúrát.

Hogyan étkezzünk 40 után

Írja le az étrendjét egy füzetbe, majd kövesse nyomon, hogy milyen ételekből áll a választék. Váltogassa az étlapon szereplő ételeket, és kerülje a gyakori ismétlődéseket.
Számolja a kalóriákat, naponta legalább 1500 kcal-t kell bevinnie.

Készítsen listát a kedvenc, egyszerű szénhidrátokban gazdag ételeiről. Ide tartoznak a cukor, az édességek, a sütemények, a finomított rizs, a gyümölcslevek. Távolítson el 2 tételt az étrendjéből.
Próbálja meg a megszokott ételeit zsírmentes, egyenértékű termékekkel helyettesíteni. Majonéz helyett használjon zsírszegény önteteket.

Optimális étrend 40 éves kor után

Azoknak a hölgyeknek, akiknek a túlsúlya nem akar távozni a has és a derék környékéről, a táplálkozási szakemberek azt tanácsolják, hogy próbáljanak ki egy kíméletes diétát.

Reggeli: Egy marék zsírmentes sajt vagy két szelet sajt rozskenyérrel és egy édesített kakaóval.
Tízórai: Kása főtt rizzsel vagy hajdinával és gyümölcssalátával.
Ebéd: párolt hús vagy hal, saláta friss zöldségekkel.
Délutáni uzsonna: spárgasaláta káposztával és olívaolajjal, aszalt gyümölcs.
Vacsora: 2 főtt tojás.

Kedves nők, ne feledkezzenek meg a pozitív hangulatról, az önszeretetről és a motivációról! Csak így találhatják meg az erőt a kívánt – jó egészség és lenyűgöző karcsúság – eléréséhez.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.