Egészség

Egy rákos tünet, amit csak a manikűrnél lehet észrevenni

A körmei elárulhatják, hogy a melanoma kialakulóban van. Ha véraláfutásszerű nyomot lát a körmén, minél hamarabb forduljon orvoshoz.

A körmei állapota gyakran elárulhatja, hogy betegségben szenved-e. De nem sokan gondolnak erre.

Mikhail Myasnyankin onkológus a manikűr során azonosította a rák kiszűrésének lehetőségét. A körmökön észrevehető rák legfőbb jele a körömágy területén megjelenő, a barnától a feketéig terjedő, különböző árnyalatú csíkok megjelenése.

Azt is javasolta, hogy figyeljünk oda a köröm törékenységére és repedezettségére.

Ha biztos benne, hogy nem szenvedett sérülést azon a területen, ahol hirtelen folt jelenik meg a köröm alatt, akkor ez ok arra, hogy felkeressen egy szakembert.

„Ha aggasztó jeleket talál, ne feledje, hogy a körömágyon bekövetkező elváltozások nem mindig rosszindulatúak. Nagyon sok jóindulatú kinövés is létezik” – magyarázza az onkológus.

Az orvos szerint az olyan körömlakk felvitele, amely során a bőr ultraibolya fénynek van kitéve, előidézheti a rák kialakulását. Ezért biztonságosabb olyan lakkokat használni, amelyek nem használnak speciális UV-lámpát.

Annak érdekében, hogy időben észrevegye a betegség kialakulását, rendszeresen vizsgálja meg a testét, és forduljon orvoshoz, ha sötét foltokat észlel a szájban, a fejen vagy a körmökön. Fontos megjegyezni, hogy a daganat korai felismerése korai kezeléshez vezethet, és javíthatja a prognózist.

A sötét csíkok vagy a körmök úgynevezett szálkásodása magas koleszterinszintet és ezáltal kockázatot vagy szív- és érrendszeri betegség jelenlétét is jelezheti.

Megfigyelték, hogy az ilyen bevérzések úgy néznek ki, mintha a köröm alatt megrekedt volna egy szálka. Ha a körömágy ereinek masszív károsodása áll fenn, vérzés léphet fel.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.