Szépség

Egyedi Seherazádé maszk. Az arcod ragyogni fog a fiatalságtól és a szépségtől

Ezt a maszkot az örök fiatalság maszkjának vagy Seherazádé maszkjának is nevezik, mert a legenda szerint Sehriar király legidősebb lánya, találta fel, és ez segített neki, hogy hosszú éveken át megőrizze fiatalságát és szépségét.

A maszk évszázadok óta nagyon népszerű a keleti szépségek körében. Titka a fürjtojás. Ezek alapján készül ez a varázslatos fiatalító maszk. Olyan kíméletes és intenzív hatással van a bőrre, hogy megakadályozza a ráncok kialakulását, a finom ráncokat szinte nyomtalanul kisimítja, a mélyeket pedig nagymértékben csökkenti.

A tojás a tápanyagok és gyógyhatású anyagok kincsesbányája! A tyúk tojáshoz képest egy gramm fürj tojás több vitamint tartalmaz: A – 2,5-szer, B1 – 2,8 és B2 – 2,2-szer.

Az esszenciális aminosavak, tirozin, treonin, lizin, glicin és hisztidin tekintetében a fürjtojás jobb, mint a tyúktojás. A tirozin köztudottan jelentős szerepet játszik az anyagcserében, és hozzájárul az egészséges bőrszínért felelős pigment képződéséhez.

A tojás az ember számára szükséges anyagok koncentrált biológiai készlete. Így a fiatalság meghosszabbítása érdekében hetente egyszer készítse el ezt a maszkot. Tegye ezt szabállyá, és a bőre hálás lesz, és sokkal fiatalabbnak fog tűnni.

A recept nagyon egyszerű, a bőrtípustól függően kicsit változik.

A Seherazádé maszk receptje

Normál és kombinált bőrre:

  • 2 tojás
  • Néhány csepp citromlé
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz

Elkészítés és alkalmazás normál bőr esetén:

Keverje össze az összes hozzávalót.
Távolítsa el a sminket az arcáról, és tisztítsa meg a bőrét testápolóval.
Ezután figyelem! Mossa meg az arcát meleg, forró vízzel.
Ne törölje le, hagyja egy kicsit megszáradni, majd nedves bőrre vigye fel a maszkot.
Hagyja rajta 20 percig.
Öblítse le langyos vízzel.

A más bőrtípusokra való maszkot ugyanígy alkalmazzuk, de az összetevőkön egy kicsit változtatnunk kell:

Száraz bőrre ne használjunk citromlevet, zsíros bőr esetén az olívaolajat hagyjuk ki.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.