Szépség

Miért kellene a nőknek elkezdeniük olajjal mosni az arcukat. És minél hamarabb, annál jobb

A bőrünk tisztítása a legfontosabb része a bőrápolási rutinunknak. Ha ezt a lépést nem megfelelően végezzük el, a tonizálásnak vagy a hidratálásnak semmi haszna nem lesz, csak árt. Minden ázsiai nő ősidők óta használ hidrofil mosakodó olajat: ez teljesen eltávolítja a sminket és felszabadítja a faggyút. Ezért van az, hogy a bőrük általában olyan jól néz ki. De szinte fillérekért magunk is elkészíthetjük a saját cuccunkat.

Elmondjuk, miért olyan hasznos a bőrünk olajjal való mosása, és hogyan készíthetünk otthon arctisztítót. Az biztos, hogy minden bőrtípusra, így a zsíros bőrre is alkalmas. Igen, az olaj feloldja a faggyút.

Érvek az olajos mosakodás mellett

A sminket hatékonyan eltávolítja. Szinte minden tartós smink jól oldódik a zsírban. Még ha marad is némi smink, a maradék könnyen eltávolítható egy egyszerű vattapamaccsal.

Az arcszín javul. Az arcbőr kisimul és szebbé válik. Ennek oka, hogy a pórusokat hatékonyan kezeli, és a méreganyagok kiürülnek a bőrből. Az egyik legköltséghatékonyabb nem komedogén olaj a ricinusolaj.

A bőrt nem érzi feszesnek és hámlónak. Szappanos, habos vagy géles mosakodás után gyakran feszülő érzést érezhet. Ez azért van, mert a legtöbb tisztítószer kimossa a bőr természetes olajait. Ezáltal a zsíros bőr zsírosabbá, a száraz bőr pedig szárazabbá válik. Az olajjal nem lesz ilyen problémája.

Megfiatalítja a bőrt. Az olajok sok antioxidánst tartalmaznak, amelyek felveszik a harcot a szabad gyökökkel, amelyek károsak lehetnek a bőrre. Ilyen például az A- és az E-vitamin. Emellett a mosás során, masszírozza az arcát, ami segít feszesíteni a bőrt.

A bőr táplált és hidratált lesz. Az olajban található vitaminok, egészséges zsírsavak, könnyen behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Ezenkívül, a bőr megtisztul, ami elősegíti az oxigén jobb behatolását.

Házi tisztítóolaj készítése

Keverje össze a ricinusolajat egy könnyebb olajjal (avokádóolaj, mandulaolaj). Ügyeljen, hogy a ricinusolaj a teljes mennyiség 10-30% -a legyen. Minél szárazabb a bőr, annál kisebb a ricinusolaj aránya. Ezután tetszés szerint adhat hozzá néhány cseppet a kedvenc illóolajából. Keverjen össze mindent jól.

Így öntsön egy kevés olajat a tenyerébe, hogy a keze hőmérsékletétől felmelegedjen. Masszírozó mozdulatokkal vigye fel az arcára. Hagyja állni 2-3 percig, majd öblítse le jól sima vízzel. Ezután törölje át arcát tonikkal, és kenje be a bőrtípusának megfelelő krémmel.

Mély arctisztításhoz ne öblítse le az olajat, hanem fogjon egy frottírtörülközőt, mártsa forró vízbe, csavarja ki, és tegye az arcára. Tartsa rajta egy darabig, hogy a bőr felmelegedjen és a pórusok megnyíljanak. Ezután törölje át az arcát a ruhával. Nedvesítse be újra a törölközőt, tegye az arcára… Ismételje meg még 1-2 alkalommal.

Ennyi, az arca szuperül megtisztult. Törölje át arcát tonikkal, és krémezze be. Ezt az eljárást hetente 1-2 alkalommal elvégezheti.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.