Háztartás, Tippek

Ennek az egyszerű trükknek köszönhetően sokkal tovább élvezheti a friss epret

Ki ne szeretné a friss epret? Ezek a bogyós gyümölcsök nemcsak finomak, hanem nagyon egészségesek is. C-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot és élelmi rostot tartalmaznak. Sok olyan gyümölcs és zöldség van, ami olyan egészséges, mint az eper, de nem sok olyan, ami ilyen finom. Ráadásul az eper felhasználásának számos módja van. Fogyaszthatjuk nyersen, joghurttal, süteményeken vagy fagylalttal.

Előfordul azonban, hogy az előző nap vásárolt eper nagyon gyorsan megromlik, és penészes lesz.

Szerencsére van egy érdekes módszerünk arra, hogy még tovább frissen tartsa az epret.

Ez a módszer egy nagyon érdekes természetes módszer arra, hogy a friss epret hosszabb ideig frissen tartsuk. Szükségünk lesz ecetre, vízre és egy salátaforgatóra, hogy kiszedjük az epret a vízből.

Egy tálban keverjen össze egy rész ecetet és négy rész vizet. Áztassa az epret néhány percig a keverékben. Az ecet eltávolítja az epren lévő baktériumokat. Ennek köszönhetően a gyümölcs tovább marad friss. Alaposan szárítsa meg a bogyókat, például papírtörlőre téve. Az alapos szárítás nagyon fontos. Tegye az epret a hűtőszekrénybe egy papírtörlőre, hogy a maradék nedvességet felszívja.

Érdemes arra is gondolni, hogy ha látja, hogy egy eper kezd megromlani, azonnal távolítsa el, hogy a többi körülötte ne romoljon meg ugyanígy.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.