Háztartás, Tippek

Ez a fűszer verhetetlen a hangyák és legyek távoltartásában

A félénk tavasz ellenére az enyhébb hőmérséklet visszahozza barátainkat, a hangyákat, de a kellemetlen legyeket is! Hogyan tarthatja távol őket a kertjétől és otthonától? Fedezze fel tippjeinket, amelyek rovarirtó szerek nélkül működnek!

A legyek és a hangyák a melegebb idő beköszöntével visszatérnek – a teraszon, a konyhában, a nappaliban – ezek a kis élőlények mindenhol ott vannak, és élelmet keresnek. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőlük, nem kell az egész házat elgázosítania, hála természetes és gazdaságos tippjeinknek, amelyekkel távol tarthatja őket.

Ez a fűszer távol tartja a hangyákat és a szúnyogokat

Sokszor nem érdemes a szupermarketbe menni, hogy az egészségre káros termékeket vásároljon, hogy megszabaduljon az otthonába betolakodó kártevőktől. Néha bármit megtenne azért, hogy megállítsa a hangyainváziót a konyhában, vagy hogy ne hallja többé a legyek jellegzetes zümmögését, de a megoldás lehet, hogy éppen a fűszeres szekrényében van.

Bónusz: nem káros sem Önre, sem a környezetre.

A megoldás?

Fűszerezze otthonát egy kis cayenne-i borssal! Egy olyan fűszerrel, amelynek a hangyák és a legyek utálják a szagát, és amely távol tartja őket. A kapszaicin, amely ezt a fűszert olyan csípőssé teszi, gyakran elviselhetetlen a rovarok számára. A legyek távoltartásához keverjen össze egy evőkanál cayenne-borsot egy liter vízben és egy kevés folyékony szappanban, rázza össze jól, és fújja be a nyílásokat. Vigyázzon azonban a bors spray színével, amely elszínezheti a világos felületeket. Fújja be jól a nyílások alján lévő barázdákba. A hangyák elriasztásához egyszerűen szórjon borsot azokra a helyekre, amelyeken áthaladnak.

Természetes hangyariasztó szerek

Bár a hangyák általában ártalmatlanok, senki sem szereti, ha egy hangyakolónia betolakodik a konyhába, hogy rágcsálnivalót keressen. Ezért, hogy távol tartsa őket, szórjon egy kis sót vagy szódabikarbónát a repedésekbe és barázdákba, amelyeken keresztül bejutnak. Használhat kávézaccot is, de inkább csak a kertekben, hogy ne piszkítsd be az otthonát! Egy másik trükk a citromlé vagy ecet permetezése, de ez drágább megoldás, ha nagy területeket kell permeteznie.