Diéta, Egészség, Szépség

Ez egy csodatea! Eltünteti a hasi zsírt és ragyogóvá varázsolja a bőrödet!

Nem tudjuk, hallottál-e már a zöld tea porról, de hidd el, azt mondjuk, hogy érdemes megvenni!
Érdekes módon a matcha, vagyis a zöldtea por már évezredek óta ismert, de csak mostanában vált igazán népszerűvé, és ez több tudós munkájának köszönhető. Bebizonyosodott, hogy a matcha hatással van az egészségünkre és a megjelenésünkre.

Kérjük, olvassa el ezt a hasznos cikket!

Az orvosok szerint a matcha a legegészségesebb a zöld teák közül. A szüret előtt körülbelül három héttel a bokrokat védik a naptól, és ez azt jelenti, hogy több aminosav fejlődik ki bennük. A tea íze is kissé más, mint a normál zöld teáé – édesebb és jobb az illata. De nem ettől olyan különleges!

Üdvözöljük ennek a porított teának a 7 legfontosabb előnyét:

Megelőző hatással van a rákra és a szívbetegségekre

A matcha körülbelül 100-szor több epigallokatechin-gallátot (EGCG) tartalmaz, egy olyan flavenolt, amelyről úgy gondolják, hogy a daganatos sejtek mutáció elleni összetevője. Elég jól hangzik, nem igaz?

Felgyorsítja az anyagcserét

Az előbb említett anyag, az EGCG, csúcssebességre készteti az anyagcserét! És ez tudományosan bizonyított. A tea puszta fogyasztása azonban nem elég. Egészséges és változatos étrendre és napi testmozgásra van szükséged. Ez a három elem együtt akár négyszer gyorsíthatja fel az anyagcserédet!

Ragyogó és egészséges bőrszín

A matcha antioxidánsok gazdag forrása. Ennek köszönhetően segít a bőrnek megőrizni egészséges és fiatalos megjelenését. Egy kis bónuszként segít ellensúlyozni a közvetlen napsütésben az UV-sugarak káros hatásait.

Csökkenti a rossz koleszterinszintet

A tudósok bebizonyították, hogy ennek a teának a rendszeres fogyasztása csökkenti a rossz koleszterinszintet és… Növeli a jó koleszterin mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy a szíve védve van!

Szabályozza a vércukorszintet

További előnye, hogy csökkenti a vércukorszintet, ezáltal megállítja a magas vércukorszint okozta betegségek kialakulását.

Csökkenti a stresszt és nyugtató hatású

Ha a Matcha teát 5 percnél tovább hagyjuk ázni, nyugtató hatása lesz, köszönhetően a nagy mennyiségű L-theanin felszabadulásának.

Energetizáló és stimuláló

Igen, tudjuk, hogy ez az ellentéte annak, amit az előbb írtunk, de minden attól függ, hogy mennyi ideig hagyod ázni a teát. Ahhoz, hogy egy csésze kávéhoz hasonló hatást érjünk el, 2-3 percig áztassuk a teát.

Ha arról van szó, hogy hol lehet beszerezni, akkor a helyi bioboltot, vagy a sok online áruház egyikét ajánljuk, ahol kapható.

Egy csészéhez csak ¼ teáskanál matchát használjunk, és élvezzük az erős ízt! Idővel lehet, egy kicsit többet is használni.
Egyszerűen keverje a port meleg (nem forró) vízbe, és máris kész az egészségital 🙂

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.