Egészség

Ezért kell minden nap szegfűszeget rágni. Köszönöm az orvosomnak ezt a tanácsot!

A szegfűszeg jótékony tulajdonságairól először egy ősi kínai orvoslásról szóló dokumentumfilmben hallottam. Évszázadok óta használják a fűszert gyógyászati célokra.

A szegfűszeg egyik közismert felhasználási módja a fogfájás csillapítása. Fájdalomcsillapító és antibakteriális tulajdonságai hatékonyan segítenek a szájban lévő fertőzések ellen. De ez csak a kezdet! Az alábbiakban a szegfűszeg 5 gyógyászati felhasználási módja következik:

Szabaduljon meg a parazitáktól

Ha gyakran szenved a gyomorfájástól és a hasmenéstől, rágjon naponta kétszer szegfűszeget. Segít az emésztési zavarok, hasmenés ellen, és megvédi emésztőrendszerünket a paraziták támadásától.

Irritáló fertőzések a szájban

Mint már említettük, a szegfűszeg külsőleg és helyileg is használható, mivel fertőtlenítő hatású, enyhítheti a fogfájást és az ínyproblémákat. Egy kellemes bónusz? A megrágott szegfűszeg azonnal felfrissíti a leheletedet! Azonnal megszünteti a rossz leheletet.

Torokfájásra

Ha úgy érzi, hogy torokfájás gyötri, és orvos sincs a közelben, zúzzon össze néhány szegfűszeget! Az összezúzott szegfűszeg és a méz kombinálásával hatásos fájdalomcsillapító és fertőtlenítőszert készíthetünk. Mártson bele egy vattadarabot, és óvatosan kenegesse vele a manduláit – persze, ha ez anélkül sikerül, hogy úgy érezné, mindjárt hányni fog!

Hosszabb ideig fiatal és szép bőr

A szegfűszeg olyan anyagokat tartalmaz, amelyek képesek elpusztítani a szabad gyököket. Ennek eredményeképpen a testünk nem öregszik olyan gyorsan. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy megtisztítsák a szervezetet a méreganyagoktól.

Védelmet nyújt a… rák ellen!

Egy tudósok által végzett tanulmány kimutatta a szegfűszeg elképesztő hatásait. Kimutatták, hogy csökkenti a rák kockázatát. A mellrák ellen a legjobb. Ami a legérdekesebb, hogy nem csak védő hatása van, hanem a már a szervezetünkben lévő rákos sejteket is képes elpusztítani!

Használja a szegfűszeget? Gyakran használja? Én mindig hordok magammal egy kis zacskónyit ebből a csodálatos fűszerből! Ne felejtse el megosztani ezeket a felhasználási módokat másokkal sem. Adjon lehetőséget barátainak és családtagjainak, hogy megismerjék ezt a növényt, és ne mérgezzék magukat vegyi anyagokkal!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.