Háztartás, Szépség

Ezért nem szabad a fürdőszobában szárítani a hajat

Egy nő haja az ereje és a vonzereje. Az ápolt, tiszta, szépen formázott haj magabiztosságot ad a nőnek a szépségében, és mások csodálják. A szépségápolási szolgáltatások modern piaca mindenféle hajápoló és hajformázó termék széles választékát kínálja. A legfontosabb, hogy a hajtípusunknak és a költségvetésünknek megfelelő termékeket válasszuk ki.

A trichológus azt tanácsolja, hogy megfelelően szárítsuk meg a hajat, hogy egészséges maradjon. Ma minden tippet megadunk, amire szüksége van ahhoz, hogyan szárítsa a haját, hogy hosszú ideig szép maradjont. Megmutatjuk, hogy a szakértők miért nem javasolják a fürdőszobában történő hajszárítást.

A hajszárítás helyes módja

A fürdőszoba ideális mindenféle szépségápolásra, így a hajszárításra is. És bár logikusnak tűnik, hogy hajmosás után azonnal megszárítsa a haját, ez nem tanácsos. Mint kiderült, ez nem is ajánlott.

És ez nem csak az elektromos biztonságról szól. A fürdőszoba nagyon párás hely, különösen fürdés vagy zuhanyzás után. A nedvesség pedig köztudottan göndöríti a hajat. És bármennyire is próbálja egyenesre formázni a haját, a fürdőszobában akkor is göndör lesz.

Tehát ha göndör hajra vágyik, nyugodtan használja a fürdőszobát. De ha a stílusához egyenes, egyenletes hajra van szüksége, akkor jobb, ha egy másik alkalmas helyiségbe megy megszárítani a haját. De győződjön meg róla, hogy az nem a hálószoba. Amikor megszárítja a haját, mikroszkopikus bőr- és hajrészecskék válnak le a fejbőréről, amelyek lerakódhatnak az ágyán és a ruháin, és sok poratkát okozhatnak.

Van még egy ok, amiért ne a fürdőszobában szárítsa a haját. A fürdőszobában lévő magas páratartalom azt is jelenti, hogy kétszer annyi időbe telik, amíg a haja megszárad. Ez pedig nem tesz jót sem a hajnak, sem az egészségének.

Szárítás hajszárítóval

Akkor mit tegyen? Egyáltalán ne szárítsuk meg a hajunkat?

Hajmosás után a legjobb, ha egy mikroszálas kendővel alaposan megtörölgeti a haját. Így minden nedvesség távozik a hajból, és sokkal hajlékonyabb lesz a szárításhoz és a formázáshoz.

Ezután hagyja a haját egy ideig levegőn száradni. Ne csavarja fürdőlepedőbe, hagyja a szabadban száradni. Ezután használhat hajformázó és védő termékeket. Csak ezután szárítsa meg hajszárítóval a haját.

A legjobb a hajszárítót az előszobában, a nappaliban vagy bármely más helyiségben elhelyezni. Ahol elég száraz és tiszta a levegő. Egy ilyen technikával csökkentheti a hajhullás mértékét, javíthatja a megjelenését és visszaadhatja egészségét.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.