Diéta

Fedezd fel újra a hollywoodi sztárokhoz méltó karcsúságot a bébiétel-diétának köszönhetően.

Jennifer Aniston színésznőnek nemrég sikerült a bravúr, hogy rekordidő alatt lefogyott. Azért, hogy jobban belebújhasson az egyik filmben játszott karakter bőrébe. Úgy döntött, hogy körülbelül 4 kilótól szabadul meg. Mindössze 7 napba telt neki, hála a híres bébiétel-diétának. Ezt a neves Tracey Anderson, a hírességek edzője találta ki.

Más sztárok, mint például Madonna, szintén átvették ezt a diétát. Az eredmények egyértelműek. Ők is kevesebb mint egy hét alatt ledobtak néhány plusz kilót. Íme, amit erről a népszerű diétáról tudni kell.

Bébiétel-diéta: a sztárok új divatos diétája

Ahogy a nevéből is sejthető, a bébiétel-diéta lényege, hogy a mindennap fogyasztott ételek nagy részét bébiételekkel helyettesítjük. Alapvetően az ebédet és a vacsorát 14-16 üveg bébiételre cseréljük 7-14 napon keresztül. Ebből kettő szolgál majd reggelire. Szabadon választhat a sós és az édes üvegek között. Reggelre azonban az utóbbiakat ajánljuk, mivel azok több energiát adnak. További hármat-hármat (bármilyen ízesítésű) ebédre, a délutáni uzsonnára és a vacsorára.

A nagy étvágyúak számára időről időre megengedett néhány kisebb eltérés, maximum napi 2 extra edény. Este nincs túl sok változás, elég egy „normál” étkezés. Ismétlem, az elfogyasztott étel nem tartalmazhat zsírt. Az egyetlen ajánlott étel a sovány halfilé, mint például a tőkehal, a zöldségek és a csirke. Ezzel szemben az ipari és olajos ételeket kerülni kell. Ide tartoznak a chipsek, hamburgerek és minden más gyorséttermi termék. Ez minden erőfeszítésedet semmissé teheti.

Tényleg működik a bébiétel-diéta?

Sokféle diéta létezik, amelyeket már kipróbáltak és teszteltek. Alapvetően mindig arról van szó, hogy az elfogyasztott ételek zsírtartalmát kell szabályozni, de a napi étkezések számát és mennyiségét is a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell. Ez már elég ahhoz, hogy elolvadjon néhány plusz kiló. Ez alól az új trend, a bébiétel-diéta sem kivétel. Az eredmények azonban sokkal látványosabbak és figyelemre méltóbbak, már a diéta 3. napjától. A bébiételes üvegek olyan tápanyagokat tartalmaznak, amelyeket tökéletesen finomra hangoltak. Ezzel a diétával egy kicsit jobban kontrollálhatja, hogy mit eszik. Hatékony, mert nem ad plusz zsírt vagy kalóriát a szervezetnek.

A bébiétel-diéta előnyei

Ha rövid idő alatt sokat szeretnél fogyni, a bébiétel-diéta ideális. Először is, a bébiétel általában nagyon alacsony kalóriatartalmú, ami segíthet az embereknek csökkenteni az általános kalóriabevitelüket. Ezenkívül a bébiétel általában lágy és könnyen emészthető, ami segíthet az embereknek abban, hogy kevesebb evés után teltebbnek érezzék magukat. Végül, ez a diéta segíthet az egészségesebb étkezési szokások ösztönzésében, mivel arra kényszeríti az embereket, hogy kisebb, gyakoribb étkezéseket fogyasszanak a nap folyamán. Ráadásul nem kell túl sokáig várni a kézzelfogható eredményekre. A türelmet igénylő diéták könnyen elkedvetlenítenek. Sőt, ahhoz, hogy hatékonyak legyenek, ezzel párhuzamosan rendszeres testmozgást is kell végezni. Hamar megunjuk, és visszatérünk a rossz étkezési szokásainkhoz.

A bébiétel-diéta hátrányai

Az ilyen drasztikus intézkedésekhez szokott sztárok számára a bébiétel-diéta nem jelent komoly hátrányt. A kezdők számára viszont a szinte kizárólag bébiételes üvegek fogyasztása gyakran igazi akadálypálya. Bár úgy tűnhet, hogy ez egy egyszerű módja a kalóriák csökkentésének, ennek a megközelítésnek van néhány komoly hátránya. Először is, a felnőtt szervezetnek több tápanyagra van szüksége, mint amennyit a bébiétel biztosítani tud. Ez vitamin- és ásványi anyaghiányhoz, valamint fáradtsághoz és szédüléshez vezethet. Ráadásul a kizárólag bébiétel fogyasztása rendkívül monoton lehet, ami hosszú távon megnehezíti a diéta betartását. Végül pedig a bébiétel gyakran sokkal drágább, mint a hagyományos ételek, ami sokak számára kivitelezhetetlenné teszi a diétát. Összességében elmondható, hogy bár a bébiétel-diéta rövid távon segíthet néhány embernek a fogyásban, hosszú távon nem fenntartható vagy egészséges megoldás.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.