Háztartás

Fogja ezt a konyhából, és mossa le a fürdőszoba csempéit. Olyan tiszták lesznek, mint egy tükör!

A fürdőszobai csempék nemcsak a port, hanem a vízgőzből származó lerakódásokat is összegyűjtik. Néha nehéz elérni, hogy úgy ragyogjanak, mint új korukban. Elmondjuk, hogyan tisztítsa meg a csempéket. Egyszerű intézkedések is elegendőek ahhoz, hogy saját szemével láthassa őket.

A fürdőszoba az a helyiség, ahol a takarítás a legtöbb időt és energiát veszi igénybe. De sokkal könnyebbé teheti egyszerű, házi készítésű termékekkel, amelyek gyorsan és hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket és a lepedéket. Ha tudja, hogyan tisztítsa meg a padlólapokat, gyorsabban rendbe tudja hozni otthonát.

Mivel tisztítsam a csempéimet?

Mielőtt elmondanánk, hogy mely termékek a legjobbak a csempék tisztításához, érdemes megemlíteni a szükséges eszközöket. Több lehetőség is van: felmosórongy, szivacs. A felmosórongy lehetővé teszi, hogy elérje a fürdőszobában bőven megtalálható különböző zugokat. Használatakor nem kell lehajolni. A szivacs vagy a felmosórongy jól használható a fürdőszobai falak tisztítására, de a padló tisztításához hosszú ideig le kell hajolnia. A vízkőlerakódások eltávolításához még egy kis rongy is hasznos lehet. Bizonyos esetekben az is jó ötlet, ha van kéznél papírtörlő. A legjobb, ha az eszközt az igényeihez és a csempe szennyeződésének mértékéhez igazítja.

Hogyan tisztítsam a padlólapjaimat?

A padlólapok szennyeződésének és vízkőnek az eltávolításához számos bevált eszközt használhat.

Az ecet és a szódabikarbóna olyan duó, amely szinte minden helyzetben használható. A fürdőszobai csempék tisztítására is kiválóan alkalmas. Öntsön 1 liter vizet és 1 csésze ecetet egy vödörbe. Adjunk hozzá 2 evőkanál szódabikarbónát. Ha nem szereti az ecet szagát, adjon a vödörbe illóolajat is.
A csempéken lévő erős lerakódások ellen egy másik gyógymódot is használhat. Adjon a vízhez citromsavat. Ez gyorsan feloldja a lerakódásokat.

Most már tudja, hogyan tisztítsa meg a padlólapokat. Ahhoz, hogy igazán jól nézzenek ki, a csempék közötti fugáról is gondoskodnia kell. Ellenkező esetben nem lesz lenyűgöző hatás. Ebben az esetben sem kell bolti vegyszereket használnia. Jól működik például a szódabikarbónás paszta. Keverje össze a port egy kevés vízzel, hogy sűrű pasztát kapjon. Egy régi fogkefével vigye fel a csempék közötti résekbe, és hagyja rajta néhány percig. Ez idő elteltével törölje le a maradékot egy nedves ruhával. A durva sóval kevert citromlé szintén eltávolítja a szennyeződéseket a csempék közötti fugákból. Ecsetelje a keveréket a csempékre, és hagyja állni 15 percig. Végül nedves ruhával törölje le a készítményt.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.