Egészség

Ha egy gerezd fokhagymával a párnád alatt kezdesz el aludni

Babonás vagy? Nem igazán, de ha a fokhagymáról van szó, a tudománynak rengeteg érve van a szokatlan tulajdonságai mellett. A néphit szerint a fokhagyma elriasztja a vámpírokat. Nehéz ellenőrizni, hogy ez igaz-e, de a fokhagymának sok más kiváló tulajdonsága is van, ami könnyen igazolható! Győződj meg róla, miért van jó okod arra, hogy egy gerezd fokhagymával a párnád alatt aludj.

A fokhagymagerezd a világ számos konyhájában alapdarab, és mi is szeretjük. Azonban nem csak különböző ételek ízesítő elemeként használható!

A fokhagyma kiváló gyógyszer, mégpedig magas kéntartalma miatt. Ugye te is próbáltál már fokhagymás tejet inni, amikor megfáztál? Nem mindenki szereti az ízét, és szerencsére más módon is kihasználhatjuk a fokhagyma gyógyító erejét.

Az itt bemutatott módszereket már nagyanyáink is sokáig használták, és mivel a régi időkben az emberek kevesebbet betegeskedtek és jobb volt az ellenálló képességük, talán érdemes a jól bevált módszerekhez nyúlni?

Tudtad, hogy a fokhagyma segít megtisztítani a vért, erősíti az immunrendszert, gyógyítja a megfázást, és akkor is segít, ha valaki a kezdődő hajhullással küzd? Emellett remek légzőszervi tisztítószer is.

Kevesen tudják, hogy a főtt fokhagyma elveszíti gyógyító tulajdonságait. A legjobb a nyers fokhagyma!

Ezért érdemes egy gerezd fokhagymát a párnád alatt hagyni, és reggelente egyszerűen elrágcsálni. Lehet, hogy fekete mágiának vagy babonának hangzik, de …. érdemes kipróbálni!

A főzéshez használt fokhagymát nem szabad megenni, mert betegségeket és gonosz energiákat vonzhat. Te hiszel az ilyen dolgokban? Szerintünk érdemes betartani… Elvégre a fokhagyma nem kerül olyan sokba, és ha pozitív hatással van az egészségünkre és az önbecsülésünkre, akkor örüljünk neki 🙂

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.