Egészség

Ha ellenőrizni akarja a pajzsmirigyét, csak egy hőmérőre van szüksége

Kevesen tudják, de Broda Otto Barnes tudós már 50 évvel ezelőtt is felfedezte, hogy a testhőmérséklet remekül jelzi, hogyan működik a pajzsmirigye.
Csak egy kikötés van: a test hőmérsékletet közvetlenül ébredés után kell mérni, még az ágyban.

Barnes megfigyelte, hogy a reggeli rendellenes hőmérséklet a pajzsmirigy gyulladásának első jele. És most már mindenki tudja, hogy ha testünknek ez a szerve nem működik megfelelően, akkor bajban vagyunk!

Mindössze egy lázmérőre van szüksége

Amit tennie kell:

Készítse elő jó előre, lefekvés előtt. A rajta lévő higanyszál legfeljebb 35 foknál legyen.

Amint felébred, tegye a hőmérőt a hónaljába. Hagyja ott a szokásosnál hosszabb ideig, 10 percig.

Jegyezze fel az eredményt. Ne feledje, a helyes elnevezés a „reggeli alap-hőmérséklet”. Normál tartománya 36,5 °C és 36,8 °C között van.

Így kell értelmezni az eredményeket:

A hőmérséklete 36,5 C° és 36,8 C° között van, tehát nincs semmi baj a pajzsmirigyével.

A reggeli hőmérséklete 36,5 C° alatt van, ez azt jelenti, hogy pajzsmirigy alulműködése van. Ez azt jelenti, hogy a pajzsmirigye nem működik olyan aktívan, ahogyan kellene. Valószínűleg ezért tapasztalja a krónikus fáradtság, a depresszió, a gyakori megfázás, valamint a memória- és koncentrációs problémák tüneteit. A legsúlyosabb esetekben hajhullás is előfordulhat.

A reggeli alaphőmérséklete 36,8 °C fölött van, ami azt jelenti, hogy pajzsmirigy túlműködése van. Ilyenkor a pajzsmirigye túlműködik. Esélyes, hogy valamilyen súlyos gyulladás van a szervezetében. Tehát beteg és kezeletlen!

Az eljárást legalább háromszor egymás után, három különböző napon kell ismételnie, hogy „tiszta” eredményt kapjon.
Ha ennyi idő alatt megismétlődnek a „normába” nem tartozó eredmények, akkor el kell mennie egy endokrinológushoz konzultációra.

Még egy dolog. Ha az eltérés kisebb, és nincs ideje orvoshoz menni, próbálja meg maga megoldani a problémát.
A legfontosabb dolog ebben az esetben – a megfelelő étrend. A szelénnek, az A-vitaminnak, a magnéziumnak és a B-vitaminnak benne kell lennie az étrendben. Mindezek az ásványi anyagok elengedhetetlenek a pajzsmirigy normális működéséhez.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.