Egyéb

Hetente egyszer használja, a lába egészséges a lábbőre selymesen sima lesz, repedések és tyúkszemek nélkül.

Ez annyira egyszerű és hatékony! Én csak így csinálom!

A repedezett és száraz sarok kellemetlen és akár fájdalmas is lehet. Azonban teljesen megszabadulhatunk ettől a kellemetlenségtől drága szalonkezelések nélkül, ha ezeket a tippeket alkalmazzuk! Egyszerű recepteket ajánlunk, amelyek alapja a ricinusolaj és a szódabikarbóna!

A szódabikarbóna erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, a ricinusolaj kezeli a lábfertőzéseket, és lágyítja a vizet, ideális környezetet teremtve a kirepedezett bőr számára.

A szódabikarbóna hatékonyan gyógyít minden bőrproblémát!

A szódabikarbóna olcsó, ezért rendszeresen használhatja, hogy puha maradjon a lába, puhítsa a száraz és ráncos bőrt, gyógyítsa a repedéseket, megelőzze a fertőzéseket és a ráncosodást.

A ricinusolaj ideális a lábon lévő száraz bőr felpuhítására, valamint segít a sebek gyógyításában és a repedések megszüntetésében is, ezért e két egyszerű összetevő használatával gyors és tartós eredményt érhet el.

Szüksége lesz rá:

  • 100 ml ricinusolaj
  • 10 ml E-vitamin olajos oldat
  • 10 ml A-vitamin olajos oldat
  • 3 evőkanál szódabikarbóna + 1 evőkanál konyhasó
  • 4 liter meleg víz

Keverje össze az olajat és a vitaminokat egy tiszta, sötét üvegedényben, és tárolja a hűtőben az alsó polcon.

Mossuk meg a lábunkat szappannal és vízzel, szárítsuk meg, majd kenjük be a bőrünket kis mennyiségű olaj és vitamin keverékkel, és tegyünk rá műanyag fóliát vagy zacskót, majd húzzunk rá zoknit. Hagyja rajta legalább 30-40 percig, esetleg tovább.

Töltsön egy mosdótálba forró vizet, és adjon hozzá szódabikarbónát és sót. Hagyja, hogy teljesen feloldódjanak. Vegye le a zoknit és a zacskót, majd tegye a lábát a meleg vízzel teli mosdótálba (ekkorra már kellemes hőmérsékletűre kell hűlnie).

15-20 perc múlva dörzsölje át a lábát habkővel. Ezután öblítse le meleg vízzel, és alaposan szárítsa meg.

Ezután kenje be tápláló krémmel vagy kókuszolajjal vagy ricinusolajjal, és viseljen pamutzoknit. Ajánlott lefekvés előtt végezni, hogy a krém vagy az olaj a lábon maradjon, és mélyen táplálja a bőrt. Már az első alkalmazás után nagyszerű eredményeket fog észrevenni.

Ezeket a kezeléseket naponta végezze egy héten keresztül, ha a repedések mélyek. Ezután tartson egy nap szünetet, majd ismételje meg egy újabb hétig. Ezután hetente egyszer alkalmazhatja, és a lába egészséges lesz, a bőre pedig sima és selymesen puha.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.