Háztartás

Hihetetlen fehér zoknit szeretne? Használjon egy dolgot mosáskor

A fehér zoknik gyorsan koszolódnak, még akkor is, ha vigyáz rájuk. A szennyeződés mélyen behatol a szálakba, és egyetlen mosószer sem tud megfelelően hatni. De van egy termék, amely segít kifehéríteni a zoknijait. Úgy fognak kinézni, mintha újak lennének!

Ha van otthon gyermeke, tudja, milyen a koszos zokni. Nagyon gyakran semmilyen bolti mosószer nem tudja kimosni őket. Íme egy trükk, ami visszaadja a zoknik eredeti színét.

Hogyan fehérítsük ki a zoknikat?

A szürke zoknik intenzív felfrissítést igényelnek. Olyan készítményre van szüksége, amely eltávolítja a régi szennyeződéseket. A kémiai fehérítő károsíthatja az anyagot, ami lyukakat eredményezhet. A környezetbarát termékek választása sokkal jobb megoldás. Egyrészt pénzt takarít meg, másrészt pedig nyugodt lehet, ha a természetről van szó. Mindössze négy evőkanál szódabikarbóna elegendő ahhoz, hogy felélénkítse a zokni színét. Adja a port a mosógép dobjába, tegyen mosószert a fiókba, és állítsa a gépet normál üzemmódra. Azonnal látni fogja a színkülönbséget!

A fehér zoknik különleges ápolást igényelnek

Gombagyűjtés közben megbarnult a zoknija? Vagy talán a gyermeke cipő nélkül futott a fűben, így most a zoknijai zöldek? A szódabikarbóna ezekben a helyzetekben nem mindig segít. Íme néhány trükk, amelyek nemcsak megtisztítják a foltoktól a szöveteket, hanem alaposan fertőtlenítik és felfrissítik a zoknikat.

Tegyen egy liter vizet egy lábasba, adja hozzá egy fél citrom levét és némi mosóport. Dobja bele a zoknikat, és forralja 15 percig. Ezután vegyük ki, és mossuk ki fehér ruhával.
Töltsön meg egy tálat meleg vízzel, adja hozzá egy citrom levét és egy evőkanál szódabikarbónát. Tegye bele a zoknit, és hagyja néhány órán át ázni. Ezután mosószerrel mossa ki a mosógépben.