Háztartás, Tippek

Hogyan hámozzuk meg gyorsan az újburgonyát: egy időmegtakarító életmentő trükk a sóval

Az újburgonyát sokkal gyorsabban meg lehet hámozni, ha a kést hatékonyabb módszerekkel helyettesíti.

Már elkezdődött az újburgonya szezonja. Megjelent a szupermarketek és a piacok polcain. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogyan lehet gyorsan és egyszerűen meghámozni, mert ez a feladat nem egyszerű.

Mint tudják, az ilyen burgonya tisztítása a szokásos módon nem túl kényelmes, mert a héj meglehetősen vékony. Ezért összegyűjtöttünk néhány titkot, hogyan lehet gyorsan meghámozni kés nélkül.

Hámozás mosogatószivaccsal

Az újburgonya tisztításához használhat egy közönséges konyhai szivacsot, de annak kemény oldaláról beszélünk. E módszer során a burgonyát víznyomás alatt kell tartani, és a szivaccsal átfutni rajta. Ennek a technikának köszönhetően a héj elég könnyen lejön a burgonyáról.

Tisztítás vízben áztatással

Ehhez a módszerhez bármilyen olyan edényt kell használni, amely fedővel lezárható. Tegye bele a burgonyát, és töltse meg vízzel. Zárja le a fedővel, és várjon 30 percet. Az idő letelte után jól fel kell rázni a burgonyával teli edényt. Az ilyen műveletektől a burgonya héjának le kell jönnie. Ha az első alkalommal nem működött, akkor meg kell ismételni ezt az eljárást.

Újburgonya tisztítása sóval

Ehhez a módszerhez először alaposan meg kell mosni a burgonyát. Ezután fogjon egy nagy műanyag zacskót, és öntsön bele néhány kanál sót. A lényeg, hogy a só durván őrölt legyen. Töltse meg a zacskót a burgonyával. Néhány percig dörzsölje a zacskó tartalmát, amíg az összes héj meg nem tisztul. Érdemes megjegyezni, hogy minden kezelés után újra le kell öblíteni a burgonyát.