Szépség

Hogyan készítsünk házi arclemosót minden bőrtípusra

Ha van valami, amit sokan tévesen alábecsülnek a napi bőrápolási rutinjukban, az az arclemosó vagy arctisztító. Ez pedig óriási hiba.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy az arclemosó csak a tinédzsereknek van fenntartva, akiknek a szervezetükben tomboló hormonok miatt komoly problémáik vannak a pattanásokkal és a tisztátalan bőrrel. De ez valójában nem igaz, egy jó arclemosó vagy arctisztító minden korosztálynak való, aki szép és ápolt bőrt szeretne az arcán.

Az arctisztító nem csak annyit jelent, hogy reggelente egy kis hideg vagy langyos vizet dobunk az arcunkra, hogy felfrissüljünk. Nem, az arclemosó vagy arctisztító, ahogy a szavak is sugallják, egy olyan rutin, ahol felülről lefelé mossa vagy tisztítja a bőrét.

És miért olyan fontos ez?

A válasz valójában nagyon egyszerű, ha nem tiszta a bőre, nem tudja optimálisan ápolni, és nem tudja sminkelni sem a tökéletes megjelenés érdekében. Más szóval, az arctisztítás az alapvető lépés, mielőtt minden másba belevág, hogy szép és egészséges legyen az arcbőre.

A bőrünk úgy épül fel, hogy alapvetően folyamatosan új bőrsejteket termel, míg a régi sejtek lassan elhalnak, majd kitolódnak a bőrfelszínre, ahonnan folyamatosan hullanak le. Ez nem a folyamat technikai leírása, de gyakorlatilag ez történik.

A haldokló és elhalt bőrsejtek védik az új sejteket mindattól, ami károsíthatja a bőrt, egyfajta pajzsot képeznek a bőr számára.

Az elhalt hámsejtekkel az a probléma, hogy gyakran felhalmozódnak a bőr felszínén, ahol olyan réteget képezhetnek, amely megnehezíti az élő bőrsejtek behatolását, melyek azok, amelyeket ápolni és kezelni kell. És akkor az elhalt bőrsejtek egyszerűen nem olyan nagyszerűek, mint az élők, legyünk őszinték.

Ha nem távolítjuk el rendszeresen az elhalt hámsejteket, azok valóban eltömíthetik a pórusokat, pattanásokat, mitesszereket és bőrhibákat okozva, vagy egyenetlenné, érdessé és ápolatlanná tehetik a bőrünket.

Mindezekre a problémákra a megoldás egy jó arclemosó vagy arctisztító, akár gél, akár por vagy krém formájában. Sokféle típus és állag létezik, de mindegyikben közös, hogy megtisztítja a bőrfelszínt, így az fogékonyabbá válik az utána alkalmazott ápolásra.

Mi egy olyan gélt készítettünk, amely tökéletes arclemosó. Egy olyan arclemosó, amely nagyon enyhe, és minden bőrtípus számára használható, ugyanakkor hatékony és hatásos, azaz mélyrehatóan tisztítja a bőrt, eltávolítja a szennyeződéseket.

Egyszerű arclemosó

Egy jó és hatékony házi arclemosó elkészítésének nem kell bonyolultnak lennie. Valójában itt van egy nagyon egyszerű recept egy olyan arclemosóhoz, amely mélyen tisztítja és ápolja a bőrt.

Ne feledje, hogy illóolajok is vannak benne!

Hozzávalók:

  • 100 ml kókuszolaj
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 5 csepp levendula illóolaj
  • 5 csepp tömjén illóolaj
  • 5 csepp citrom illóolaj
  • (pattanások esetén vegyük ki a tömjén- és citromolajat, és helyette adjunk hozzá 10 csepp teafaolajat).

Eljárás:

Olvassza fel a kókuszolajat vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben.
Adja hozzá a többi összetevőt, és keverje jól össze.
Öntse a keveréket egy pohárba, és hűtse le, például a hűtőszekrényben.

A házi készítésű arclemosó most már készen áll a használatra!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.