Egészség

AMIKOR A TEST SEGÍTSÉGÉRT KÖNYÖRÖG: 15 FONTOS JELZÉS

Az emberi test egészen elképesztő módon működik. Felfoghatatlanul sok folyamat zajlik bennünk egyszerre. Ha pedig működési zavar lép fel, akkor határozottan érzünk valami szokatlant. De sokan közülünk egyszerűen nem veszik észre. Mindig jobb, ha idejekorán orvosoljuk a problémát, mint később a különböző komplikációkkal küzdeni! Nézzük meg, mit jelentenek a testünk néhány jelzése.

✔ Száraz bőr
A szervezetedből hiányzik az E-vitamin. Vegyünk be dióféléket, olajos halakat és növényi olajokat az étrendünkbe, hogy pótoljuk a készleteinket.

✔ A haja és a körmei törékenyek
A B-vitaminok és a kalcium hiánya. Sok ilyen vitamin található a csíráztatott gabonafélékben, a teljes kiőrlésű gabonafélékben és a teljes kiőrlésű kenyérben.

✔ Vérző íny
A fogínyvérzést a C-vitamin hiánya okozza. Ez megtalálható a hagymában, a fokhagymában, a gyümölcsökben és a zöldségekben. Ihatunk csipkebogyóteát vagy fenyőtű főzetet is.

✔ Rossz alvás és ingerlékenység
Ez magnézium- vagy káliumhiányra utal. Ezek a nyomelemek megtalálhatók a sárgabarackban, a sárgabarackos mályvacukorban, az aszalt szilvában és a céklában.

✔ Éjszakai görcsök
Magnézium- és káliumhiányt is jelez.

✔ Libabőr a könyökön
Ez a C- és A-vitaminhiány egyértelmű tünete. Minden narancssárga színű gyümölcsben és zöldségben megtalálható: sárgarépában, sütőtökben, paradicsomban, sárgabarackban és a kajszibarackban.

✔ Sósra vágyakozás
Fertőzés vagy akut gyulladás, különösen a húgyúti rendszerben.

✔ Édességre vágyik
Talán idegkimerültségben szenved, és szüksége van egy gyors glükóz energialökésre. Ebben az esetben jobb, ha mézet vagy keserű csokoládét eszik, hogy elkerülje a gyomor-bélrendszeri problémákat.

✔ Vágyakozás az íztelen ételek után
Ez gyomorhurutra vagy májproblémákra utalhat. A friss ételek segíthetnek a görcsök enyhítésében és a gyomor megnyugtatásában.

✔ Az étel ízetlennek tűnik
Lehet, hogy depressziósnak érzi magát.

✔ Napraforgómagot szeretne enni
A szervezetéből hiányoznak az antioxidánsok.

✔ Savanyú ételekre vágyik
A szervezet azért követeli ezeket az ételeket, mert szüksége van a máj vagy az epehólyag stimulálására. Adjon az étrendjéhez citromot vagy áfonyát.

✔ Keserű ételek utáni sóvárgás
Problémája van az emésztőrendszerével. Egy nagyon kíméletes tisztítás megteszi a hatását.

✔ Fűszeres ételekre vágyik
A fűszeres ételek serkentik az emésztőrendszert, de csak nagyon ésszerű mennyiségben és nem éhgyomorra.

✔ Tenger gyümölcsei után sóvárog
Valószínűleg jódhiányos.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.